Cvetković: 10 miliona za ugrožene

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 04.Dec.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: 10 miliona za ugrožene

Loznica -- Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas da će Vlada odobriti prvu pomoć za sve ugrožene od izlivanja reke Drine u vrednosti od 10 miliona dinara.

Cvetković je danas obišao poplavljena područja u lozničkom kraju.

Premijer Srbije je naglasio, podsećajući da Vlada čini sve da pomogne ugroženom stanovništvu, da je reč o interventnoj sumi novca, a da će kasnije, kada komisije budu utvrdile i procenile štetu, biti odobreno još sredstava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Premijer je obišao Lipnički Šor, mesto u blizini Loznice u kome je ugroženo stotinu kuća i evakuisano oko 550 ljudi.

Predstavnici lokalnih vlasti obavestili su Cvetkovića da je vodostaj reke Drine sada u opadanju i da je neophodno još vremena da se voda povuče na normalan nivo.

Naselje Lipnički Šor je udaljeno dva kilometra od reke Drine.

Iako je vodostaj reka na zapadu Srbije u stagnaciji, poplavni talas nastavlja da napreduje ka Šapcu, a zbog poplava u Prijepolju je evakuisano pedesetak građana, a oštećeno je preko 150 stambenih i nekoliko stotina drugih objekata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.