Ćuruviju ubili Simović i Luković?

Izvor: S media, 18.Jun.2010, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćuruviju ubili Simović i Luković?

Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović izjavila je danas za S media portal da je iz diplomatskih izvora dobila materijal - iskaz bivšeg pripadnika Crvenih beretki Nenada Ilića, uhapšenog u akciji "Sablja", u kome se navode informacije da su atentat na novinara Slavka Ćuruviju izršili članovi zemunskog klana Miloš Simović i Mile Luković.

Ona je na konferenciji za novinare istakla da je autentičnost ovog dokumenata na engleskom jeziku UNS-u potvrdjen >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije".

"UNS je došao u posed policijskog dokumenta, iskaza Nenada Ilića osudjenog za učešće u atentatu na Vuka Draškovića, datog 7. aprila 2003. godine u toku operacije Sablja", rekla je Smajlović i dodala da u tom iskazu postoje informacije u kojima se Miloš Simović i Mile Luković-Kum navode kao mogući izvršioci ubistva Slavka Ćuruvija.

Prema njenim rečima, uporedjivanjem iskaza Ilića u dokumentu na engleskom jeziku i iskaza koji je on dao MUP-u aprila 2003. godine potvrdjeno je da je reč o istoj izjavi.

"Prema informacija iz MUP-a, nikada niko nije postupao po podacima iz ovog iskaza i niko nikada nije procesuiran", rekla je Smajlović i dodala da je zaprepašćena činjenicom da policija, sud i tužilaštvo sedam godina raspolažu tragovima koji bi mogli da ih dovedu do izvrsioca i nalogodavaca ubistva, a javnost o tome nije obaveštena.

Ona je navela da ne može da se zna da li je dokument skrivan od javnosti iz zle namere pojedinaca ili zbog toga što su državni organi nesavesno postupali.

Podsećajući da 11 godina državni organi stalno ističu da im je traganje za Ćuruvijinim ubicama prioritet, Smajlović je rekla da UNS traži da se sprovede puna i nezavisna istraga kako je moguće da su važni podaci o jednom od "najvažnijeg političkog ubistva" skrivani od javnosti.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.