Ćuruvijin brat traži podizanje optužnice

Izvor: RTS, 06.Dec.2013, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćuruvijin brat traži podizanje optužnice

Jovo Ćuruvija, brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, zatražio od tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića da podigne optužnicu za ubistvo njegovog brata ili da podnese ostavku.

Brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, Jovo Ćuruvija, zatražio je od specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića da podigne optužnicu za ubistvo njegovog brata ili da podnese ostavku.

"Podignite optužnice ili idite sa tog mesta, jer ga niste >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dostojni", navodi se u pismu upućenom Radisavljeviću.

Ćuruvija se poziva na izjavu bivšeg pomoćnika načelnika beogradskog centra Državne bezbednosti Zorana Stijovića koji tvrdi da Radisavljević zna sve o ubistvu novinara.

"Stijović tvrdi da znate imena pripadnika Službe državne bezbednosti kao i na koji način je rađena operacija, od pripreme, praćenja, pa do likvidacije", navodi Jovo Ćuruvija.

Upitao je Radisavljevića zbog čega ćuti na takvu izjavu, da li se nekog boji ili čeka znak iz vrha vlasti.

"Da li, tužioče, čekate mig bivšeg potpredsednika Vlade Srbije u vreme Slavkovog ubistva, a danas predsednika Srbije, koji još razmišlja da li da pomiluje šefa Službe koja je organizovala ubistvo moga brata, masakr na Ibarskoj magistrali, ubistvo Ivana Stambolića i mnoga druga ubistva. Njega nemojte da čekate, jer se on davne 2003. godine izjasnio da mu nije žao što je Slavko Ćuruvija ubijen", navodi Jovo Ćuruvija.

Ocenio je i da je premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nezainteresovan za rasvetljavanja ubistva njegovog brata.

Jovo Ćuruvija je podsetio na Radisavljevićeve izjave o tome dokle se stiglo sa istragom o ubistvu njegovog brata.

U pismu se navodi i izjava Radisavljevića u kojoj tužilac kaže da će ubistvo novinara Slavka Ćuruvije biti rasvetljeno, "jer je to obaveza države prema žrtvi, njegovoj porodici i javnosti".

"Sami izaberite hoćete li u istoriju Srbije biti zapisani kao hrabar tužilac koji je naručioce, organizatore i ubice Slavka Ćuruvije izveo pred lice pravde ili kao mišić koji povremeno izviri iz rupe i objavi po neku obećavajuću izjavu čekajući mig iz vrha vlasti. Iskreno se nadam da ćete izabrati ovo prvo", napisao je Jovo Ćuruvija.

Novinar i vlasnik Dnevnog telegrafa i Evropljanina Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine u pasažu zgrade u kojoj je stanovao, u Svetogorskoj ulici, u centru Beograda. Ubice su u njega, s leđa, ispalile 17 metaka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.