Čume odbio da dâ izjavu o Šariću

Izvor: RTS, 11.Dec.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čume odbio da dâ izjavu o Šariću

U nastavku istrage koja se bavi proverama navoda iz odbrane Darka Šarića, optuženog za krijumčarenje 5,7 tona kokaina, trebalo je da u svojstvu građanina bude uzeta izjava od Ljubiše Buhe Čumeta. Međutim, kako RTS saznaje, Buha je odbio da razgovara sa policijskim inspektorima.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da je svedok saradnik Ljubiša Buha danas trebalo da bude ispitan povodom navoda Darka Šarića o pranju 7,2 miliona evra, ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Buha to odbio.

Radisavljević je naglasio da će radna grupa svakako nastaviti svoj posao na proveri Šarićevih navoda. Nalog za ispitivanje Buhe dao je tužilac za organizovani kriminal.

Darko Šarić je optužen za pranje oko 20 miliona evra u Srbiji i krijumčarenje oko pet tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

Pre nekoliko meseci Šarić je na suđenju zatražio da se utvrdi šta je sa nekoliko miliona evra iza kojih, kako je tvrdio, stoji svedok saradnik koga je nazvao Karakter Mango.

Buha je u pritvoru od 16. novembra zbog nasilja u porodici i napada na policijsko obezbeđenje svoje supruge Ivane Buhe Tulović.

Treće osnovno tužilaštvo podnelo je danas sudu optužni predlog povodom tih krivičnih dela. On je, inače, svedok saradnik u procesu koji se vodio protiv "zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Čume odbio da da izjavu o Šariću

Izvor: RTS, 11.Dec.2014

U nastavku istrage koja se bavi proverama navoda iz odbrane Darka Šarića, optuženog za krijumčarenje 5,7 tona kokaina, trebalo je da u svojstvu građanina bude uzeta izjava od Ljubiše Buhe Čumeta. Međutim, kako RTS saznaje, Buha je odbio da razgovara sa inspektorima policije. ..Pre nekoliko meseci...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.