Izvor: Danas, 01.Mar.2024, 09:41

Crveno meso znatno utiče na zagaćenje: Šta pokazuje najnovije istraživanje?

Upotreba crvenog mesa kao i mesnih prerađevina značajno utiče na presonalno smanjenje emisije ugljen-dioksida i ostalih komponenti baziranih na ugljeniku, a smanjenje konzumiranja ovih namirnica za polovinu, umanjuje emisije štetnih gasova za celih 25 odsto, navodi se u istraživanju Mekgil univerziteta u Montrealu, javlja naučni portal Eurekalert.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.