Crnim sprejom na ćirilični natpis table opštine Kolkot

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnim sprejom na ćirilični natpis table opštine Kolkot

Na putu Klokot-Požaranje vandali su sinoć crnim sprejom uništili ćirilični deo table sa natpisom opštine Klokot.
"Nakon pokušaja falsifikovanja i otimanja srpske kulturne baštine u Novom Brdu, neosnovanog hapšenja novinarke Jedinstva provokacija u opštini Štrpce kada su vandali uništavali ćirilične table sa natpisom opštine, i u opštini Klokot, na putu, sinoć je crnim sprejom uništen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ćirilični deo sa natpisom opštine Klokot", saopštila je Srpska lista.

Srpska lista pozvala je nadležne institucije i međunarodne organizacije da najhitnije reaguju, koje, kako ocenjuje, upadljivo ćute na te napade.
"Svakodnevne provokacije prema Srbima na Kosovu i Metohiji su sve češće i predstavljaju odraz antisrpske kampanje albanskih političkih lidera iz Prištine", navodi se u saopštenju.
"Srpska lista poziva građane na uzdržanost jer nam je preko potreban mir. Mi znamo i ko smo i šta smo, kao i da smo svoji na svome, a to nikakvi napadi, zastrašivanja i falsifikati ne mogu da promene", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpska lista osudila najnoviji incident u Klokotu - Traži hitnu reakciju

Izvor: RTV Pink, 29.Avg.2019

Najnovija provokacija u Klokotu, gde je sinoć crnim sprejom uništen ĆIRILIČNI deo na natpisu opštine bila povod za reagovanje Srpske liste koja je pozvala nadlezne da hitno reaguju, uz ocenu da su provokacije prema Srbima na KiM sve češće.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.