Izvor: Blic, 15.Mar.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Pokrenuta istraga protiv bivših pilota JNA

Vrhovno Državno tužilaštvo Crne Gore otvorilo je istragu protiv trojice bivših pilota JNA zbog sumnje da su na području Dubrovnika za vreme rata počinili zločin protiv čovečnosti.

Piloti bivše Jugoslovenske Narodne Armije Zoran Slavuljica, Asim Pandžić i Miodrag Atanacković pozvani su da u utorak, 17. marta, u Višem sudu objasne svoje učešće na dubrovačkom ratištu. Inicijativa za pokretanje istrage potekla je iz hrvatskog tužilaštva a piloti će u crnogorskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sudovima biti saslušani na osnovu sporazuma o saradnji tužilaštva Crne Gore i Hrvatske iz 2007. godine.

Bivši pilot Zoran Slavuljica potvrdio je televiziji „Vijesti” da je primio poziv i da će se u utorak pojaviti u Višem sudu. Prema njegovim rečima, to je očekivan epilog istražnog procesa koji se vodio u Hrvatskoj. On je odbacio optužbe, navodeći da je za vreme ratnih operacija na dubrovačkom ratištu bio na aerodromu u Golubovcima kod Podgorice.

Bivši pilot, koji je sada selektor teniske reprezentacije, ističe da su mu optužbe iz Hrvatske stvarale probleme i ranije jer često putuje plašeći se poternice iz Hrvatske.

Imena trojice pilota bila su i ranije na spisku hrvatskog tužilaštva ali je 2006. godine tadašnji državni tužilac Vesna Medenica demantovala te navode.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CG: Istraga protiv pilota JNA

Izvor: B92, 15.Mar.2009

Podgorica -- Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore otvorilo istragu protiv trojice bivših pilota JNA zbog sumnje da su na području Dubrovnika za vreme rata počinili zločin... Piloti bivše JNA Zoran Slavuljica, Asim Pandžić i Miodrag Atanacković pozvani su da u utorak, 17. marta, u Višem sudu...

Nastavak na B92...

Crna Gora pokrenula istragu protiv bivših pilota JNA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2009

PODGORICA - Vrhovno Državno tužilaštvo Crne Gore otvorilo je istragu protiv trojice bivših pilota JNA zbog sumnje da su na području Dubrovnika za vreme rata počinili zločin protiv čovečnosti...Piloti bivše Jugoslovenske Narodne Armije Zoran Slavuljica, Asim Pandžić i Miodrag Atanacković...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Podgorica: Istraga protiv pilota JNA zbog zločina 1991. godine

Izvor: Cafe.ba, 16.Mar.2009, 11:37

Crnogorsko pravosuđe pokrenulo je istragu protiv trojice bivših pilota JNA zbog sumnje da su počinili ratne zločine na području Dubrovnika 1991. godine, javili su u nedjelju navečer mediji u Podgorici.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.