Izvor: Blic, 10.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkva kod Podgorice oštećena u eksploziji

Crkva Svetih novomučenika, koja je u izgradnji na brdu Pardus nadomak Podgorice, oštećena je u eksploziji, a reč je o terorističkom aktu, saopštila je danas Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve.

U saopštenju Mitropolije navodi se da je crkva minirana i da je reč o terorističkom napadu koji su tokom prošle noći izvršila nepoznata lica.

Na mesta eksplozije pronađeni su ostaci detonatorskih štapina i koturovi, što, kako navode u Mitropoliji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukazuje da je reč o "terorizmu najgore vrste". Navodi se da u Crnoj Gori već neko vreme pojedini neodgovorni političari i zvaničnici stvaraju i podgrejavaju atmosferu za nekažnjene napade na pravoslavne hramove i manastire, kao i na crkvene velikodostojnike i sveštenoslužitelje.

"Očekujemo i zahtevamo od nadležnih državnih organa da što pre pronađu i po zakonu kazne počinioce ovog terorističkog akta, kako se takve i slične stvari ubuduće ne bi događale", navodi se u saopštenju.

Uprava policije Crne Gore se do sada nije oglasavala tim povodom.

Uprava policije CG: U crkvi postavljen eksploziv

U crkvi Svetih novomučenika Mitropolije crnogorsko-primorske na brdu Pardusu kod Podgorice postavljen je i detoniran ekploziv, ustanovili su službenici policije i Centra za krimnalističku tehniku, a saopštila Uprava policije Crne Gore.

Policija je objavila da je u crkvi pronašla dva trotilska metka, međusobno povezana detonirajućim štapinom, koji su izuzeti radi veštačenja i ispitivanja. Širom pretragom terena, na udaljenosti od oko 290 metara od objekta, pronađen je plastični kalem, koji služi za namotavanje sporogorećeg štapina, a nešto bliže objektu pronađeno je oko šest metara sporogorećeg štapina, navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.