Izvor: B92, 01.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čotrić: Bez presuda za zločine

Beograd -- Aleksandar Čotrić kaže da su suđenja za zločine nad članovima SPO-a potpuno blokirana.

Predsednik izvršnog odbora SPO-a zatražio je da se razreše sudije "odgovorne za opstrukciju suđenja" optuženima za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali. "Odgovornima za druga politička ubistva se uz mnogo teškoća, ipak, izriču presude, ali su potpuno blokirana suđenja za zločine nad članovima SPO-a", rekao je Čotrić.

Okružni sud u Beogradu tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta je izricao presude u tom predmetu, a Vrhovni sud ih je dva puta poništio i naložio novo suđenje. O žalbama na poslednju presudu Vrhovni sud se još nije izjasnio.

Inače, delegacija SPO-a danas je položila venac i upalila sveće na stepenicama ispred Doma Skupštine Srbije, na mestu gde je 1993. godine na demonstracijama poginuo policajac Milorad Nikolić, posle čega su uhapšeni Vuk i Danica Drašković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.