Čongrad: Srbi optuženi za krijumčarenje ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čongrad: Srbi optuženi za krijumčarenje ljudi

U Mađarskoj je protiv troje Srba podignuta optužnica za krijumčarenje ljudi, izjavio je portparol Glavnog tužilaštva županije Čongrad Ferenc Sanka.

On je za agenciju MTI kazao da su optužena dva muškarca i jedna žena, koji su preko srpsko-mađarske granice pokušali da transportuju 18 državljana Avganistana i Pakistana u zapadnu Evropu, prenosi portal vajma.info.

Prema njegovim rečima, njih troje se sumnjiče da su počinili krivično delo krijumčarenja ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uz maltretiranje.

Kako se navodi, osumnjičeni su 7. februara iz Beča sa dva automobila došli do mađarsko-srpske granice, gde su preuzeli migrante, oštetili ogradu i prebacili migrante preko granice.

Kada je policija htela da ih legitimiše na autoputu u Mađarskoj, oni nisu zaustavili vozilo, već su nastavili da voze i zaustavili se tek kada su se sudarili sa jednim automobilom.

Tada je vozač iskočio iz vozila i pobegao, međutim policija ga je uz pomoć pasa tragača brzo uhvatila.

Prema rečima Sanke, patrola je privela i dvoje optuženih koji su obezbeđivali lice mesta, navodi portal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mađarska: Troje Srba krijumčarilo i maltretiralo ljude

Izvor: B92, 03.Avg.2017

Čongrad -- U Mađarskoj podignuta optužnica protiv troje Srba zbog krijumčarenje ljudi, izjavio portparol Glavnog tužilaštva županije Čongrad Ferenc Sanka...On je za agenciju MTI kazao da su optužena dva muškarca i jedna žena, koji su preko srpsko-mađarske granice pokušali da transportuju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.