Čočorovska ostaje u pritvoru

Izvor: Politika, 18.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čočorovska ostaje u pritvoru

Krivično vanraspravno veće Okružnog suda u Beogradu odbilo je juče žalbu koju je na određivanje ekstradicionog pritvora uložio Svetozar Pavlović, branilac Stanislave Čočorovski-Poletan, osumnjičene da je organizovala šverc 483 kilograma kokaina. Čočorovski-Poletan tako će ostati u pritvoru dok se ne ispune svi zakonom predviđeni uslovi za njeno izručenje istražnim organima Makedonije, koji su za njom raspisali poternicu.

Podsetimo, vlasnici firme "Makfut" ekstradicioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pritvor određen je 13. januara odlukom istražnog sudije beogradskog Okružnog suda, koji je osumnjičenu istog dana saslušao. Čočorovski-Poletan nalazi se na međunarodnoj poternici koju je pre nedelju dana za njom raspisala policija Makedonije zbog sumnje da je organizovala transport više od 480 kilograma kokaina koji je u kantama sa polikolorom pronađen u kamionu skopskih registarskih oznaka, na graničnom prelazu Blace.

Droga je, prema navodima makedonske policije, iz Venecuele, preko jedne italijanske luke dopremljena do Luke Bar u Crnoj Gori gde je utovarena u kamion, odakle je, preko Kosova i Makedonije trebalo da stigne u Grčku. Vlasnik tovara je firma "Makfut", a Stanislava Čočorovski-Poletan je pre hapšenja medijima izjavila da nije organizovala šverc kokaina i da joj je sve podmetnula makedonska vlast.

M. D.

[objavljeno: 18.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.