Član Valjevske grupe zadužen za najteža krivična dela, ubio Željka Đedovića: Ovo je Zoran Jeličić, koji je sebi prerezao vrat u Specijalnom sudu! (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 20.Nov.2019, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Član Valjevske grupe zadužen za najteža krivična dela, ubio Željka Đedovića: Ovo je Zoran Jeličić, koji je sebi prerezao vrat u Specijalnom sudu! (FOTO)

On se javio za reč, izašao za sudsku govornicu, i uz reči "Sada ću da se ubijem pred svima" iz džepa izvadio oštar predmet i prerezao sebi vrat U TOKU suđenja Valjevskoj grupi pred Specijalni sudom u Beogradu optuženi Zoran Jeličić prerezao je sebi vrat pred svima u sudnici! On se javio za reč, izašao za sudsku govornicu, i uz reči "Sada ću da se ubijem pred svima" iz džepa izvadio oštar predmet i prerezao sebi vrat! Zoran Jeličić inače je iz Padinske skele >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i priznao je da je pre deset godina, aprila 2009. godine, u Valjevu ubio Željka Đedovića. Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš, bio na čelu devetočlane kriminalne grupe, koja se dovodi u vezu sa tim ubistvom. MUP je saopštio da su uhapšeni privatni preduzetnik Milan Lazarević (1970), Milan Milinković (1965), Nebojša Goloskoković (1980) i Aleksandar Pavlović (1970) iz Valjeva, kao I Zoran Jeličić (1968) iz Beograda. Vođa te grupe je Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš, koji je proveo sedam godina u zatvoru zbog raznih krivičnih dela.PROČITAJTE JOŠ - Širili strah, pretili svima Jeličić je ispričao istražnom sudiji da je u uniformi, koju je pozajmio od policajca, prišao Đedoviću i ispalio u njega četiri metka. Biznismen Milan Lazarević negirao je da je naručio ubistvo Đedovića i da je vođa kriminalne grupe. Željko Đedović ubijen je aprila 2009. u prolazu ispred hotela „Narcis" u centru Valjeva nakon povratka s treninga iz Sportskog centra „Partizan". Đedović, koji je poznat valjevskoj policiji, odranije je u sukobu s valjevskim biznismenom Milanom Lazarevićem. On je bio optužen za podstrekivanje za ubistvo Lazarevića, koji se početkom devedesetih sukobio sa crnogorskom mafijom. U januaru 2007. izvršen je atentat i na Duška Đukanovića (48), advokata Željka Đedovića, koji je ranjen u noge Biznismen Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš, vlasnik agencije za obezbeđenje „Polito", kojeg je policija označila kao vođu ove grupe, negirao je optužbe, dok je Jeličić, označen kao neposredni izvršilac ubistva Đedovića, priznao delo koje mu se stavlja na teret.PROČITAJTE JOŠ - Klopka za policajce- Jeličić je potvrdio istražnom sudiji da je pozajmio uniformu od policajca. On je obukao uniformu, opasač i uzeo je čak i policijsku značku. Jeličić je prišao Đedoviću koji je u tom trenutku ulazio u svoj automobil i pucao u njega. Jeličić se dovodi u vezu sa jednim nerazjašnjenim pokušajem ubistva i nekoliko razbojništava na području Valjeva. On je bio zadužen za najteža krivična dela, dok se ostatak organizovane kriminalne grupe bavio paljevinama, uterivanjem straha i pretnjama vlasnicima objekata, od trafika do preduzeća, koje su više godina reketirali - preneli su tada mediji. - Lazarević i Jelačić su se upoznali na izdržavanju zatvorske kazne u Zabeli. Jelačić je Lazareviću bio glavni čovek za najteža krivična dela. Postoji mogućnost da je umešan u pokušaj ubistva jedne osobe u februaru prošle godine, ali i u još neka teška krivična dela.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeličić prerezao sebi vrat za govornicom! Optuženi iz Valjevske grupe pokušao da se ubije!

Izvor: Večernje novosti, 20.Nov.2019

Jeličić se javio za reč, izašao za sudsku govornicu, i uz reči "Sada ću da se ubijem pred svima" iz džepa izvadio oštar predmet i prerezao sebi vrat U toku suđenje Valjevskoj grupi pred Specijalni sudom u Beogradu optuženi Zoran Jeličić prerezao je sebi vrat pred svima...

Nastavak na Večernje novosti...

HOROR U SPECIJALNOM SUDU Pripadnik Valjevskog klana sebi PREREZAO VRAT za govornicom

Izvor: Press, 20.Nov.2019

U toku suđenja Valjevskom klanu pred Specijalni sudom u Beogradu optuženi Zoran Jeličić prerezao je sebi vrat pred svima u sudnici. . Foto:blic. Foto: Lj.Tozev / RAS Srbija. Specijalni sud, Zoran Jeličić prerezao vrat...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.