Izvor: B92, 21.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitanje pisanih dokaza

Beograd -- Danas je nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Na suđenju optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića danas su čitani transkripti i prikazivana je foto-dokumentacija sa glavnog pretresa koji se vodio pred ranijim sudskim većem.

Predsednica sudskog veća Nata Mesarović saopštila je, na početku današnjeg glavnog pretresa, da nije pročitana sva dokumentacija iz dokaznog postupaka pred većem ranijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika veća Marka Kljajevića, tako da je napravljena pauza u izvođenju novih dokaza.

U sudu je prikazivana foto-dokumentacija stvari koje je premijer nosio u trenutku atentata. Sudsko veće je prikazalo i foto-dokumentaciju iz kancelarije u Ulici admirala Geprata 14, iz koje je, prema optužnici, pucano na Đinđića.

Primedbu na prikazane fotografije imao je prvooptuženi Milorad Ulemek, pošto je ispod jedne fotografije pisalo da je odatle "pucano na premijera", pa je Ulemek ustvrdio da se time krši pretpostavka nevinosti.

Sudsko veće je uvažilo njegovu primedbu.

Posle odlaska Kljajevića, suđenje je krenulo iz početka, ali sudsko veće može da čita transkripte sa saslušanja svedoka i veštaka umesto da ih ponovo saslušava, što čini njihovim prikazivanjem na monitoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.