Izvor: B92, 08.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro poginulih kod Leskovca

Leskovac -- Četvoro ljudi je poginulo, a troje je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak uveče dogodila na putu Niš-Skoplje.

Poginula su sva četiri člana porodice Beljulji iz Ohrida, makedonski državljani. Vozač drugog vozila, Dejan Jovanović iz sela Šišava, kod Vlasotinca, je sa povredama opasnim po život prebačen na Neurohiruršku kliniku u Nišu, a njegova supruga i tašta, putnice u "mercedesu", hospitalizovane su u leskovačkoj bolnici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Istražni sudija leskovačkog opštinskog suda Žikica Nešić je agenciji Beta rekao da su poginuli Fatmir Beljulji (46), njegov sin Jetmir (12), supruga Iljmija (46) i kćerka Ajten (16).

Tragedija se dogodila oko 19 časova kod sela Kumarevo, kada se "golf" austrijske registracije, u kome se nalazila porodica Beljulji, direktno sudario sa vozilom "mercedes", kojim je upravljao Dejan Jovanović. Prema navodima sudije Nešića, do sudara je došlo kada je vozilo "golf", koje se kretalo u pravcu Niš - Vranje, pokušalo preticanje pod velikom brzinom i direktno udarilo u "mercedes".

Nesreća se dogodila na novoj jednosmernoj trasi autoputa, koja je puštena u rad novembra 2004. godine. Nešić je naveo da se na toj deonici od tada desilo oko 20 saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posledicima i to, uglavnom, zbog neprilagođene brzine ili preticanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.