Četvorici mladića zbog tuče u Lapljem Selu ukinut pritvor, trojici određen kućni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2021, 14:22

Četvorici mladića zbog tuče u Lapljem Selu ukinut pritvor, trojici određen kućni

Nakon naloga kosovskog Apelacionog suda da se ponovo razmatra pritvor za sedmoricu mladića koji su učestvovali u tuči u Lapljem selu, nadležno tužilaštvo je promenilo prethodni zahtev, pa je umesto pritvora predložilo kućni pritvor samo za trojicu prvookrivljenih.

Za preostalu četvoricu nije tražio nikakve mere i oni će biti pušteni iz pritvora već danas.

Odluku o kućnom pritvoru za prvu trojicu okrivljenih treba da donese sudija Osnovnog suda u Gračanici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle 14 sati, rekao je za Tanjug advokat Predrag Miljković, branilac prvookrivljenog u ovom slučaju.

Čeka se odluka o meri kućnog pritvora za osumnjčene Marka Ristića, Čedomira Živkovića i Lazara Karadžića, a a slobodu će biti pušteni Branko Živić, Dušan Ničić, Milan Jovanović i Dimitrije Trajković.

Apelacioni sud je u petak ukinuo rešenje kojim je svoj sedmorici mladića bio određen pritvor do 30 dana i naložio da se o pritvoru ponovo odluči.

Među pritvorenim mladićima zbog tuče u Lapljem Selu kod Gračanice 22. februara nalaze se mladići iz obe grupe koje su učestvovale u tuči, četvorica iz jedne i trojica iz druge grupe.

Sin srpskog političara sa KIM Nenada Rašića, Nikola Rašić, koji je povređen u ovoj tuči, ima status oštećenog.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo “učestvovanje u tuči”, za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor od jedne do tri godine.

Još jedan maloletnik je osumnjičen za tuču, ali se brani sa slobode.

Oni su, kako je saopšteno, neposredno pre tuče stajali su u blizini škole u Lapljem Selu, dok je, kako dodaju, žrtva Nikola Rašić bio u lokalnom autobusu sa prijateljima.

„Kada je izašao iz autobusa, optuženi su psovali i vredali žrtvu, gde je tada započela tuča između dve grupe, u kojoj su Rašiću nanete teške telesne povrede“, navodi se u saopštenju suda.

Nakon odluke suda o pritvoru, ispred policijske stanice u Gracanici usledio je protest roditelja, sugrađana i školskih drugova mladića koji su u pritvoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.