Četiri hapšenja zbog odsečene glave

Izvor: Politika, 23.Avg.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri hapšenja zbog odsečene glave

Nekoliko časova posle hapšenja i saslušavanja četvorice osumnjičenih za monstruozni zločin, nađeno obezglavljeno telo Smaila Tarića (27) u Karađorđevom parku u Beogradu

Srpska policija uhapsila je juče u ranim jutarnjim satima četiri osobe osumnjičene za monstruozno ubistvo Smaila Tarića (27) iz Malog Zvornika, čija je odrubljena glava nađena pre četiri dana u crnoj kesi u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu. Nekoliko časova posle hapšenja i saslušavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << osumnjičenih za ubistvo, juče oko 15 sati u beogradskom Karađorđevom parku policija je našla Tarićevo telo, potvrdio je Darko Senić, načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije.

Pored tela nađene su dve mačete, kojima je prema prvim pretpostavkama policije počinjen zločin. Prema još nepotvrđenim informacijama, zločin je najverovatnije počinjen na mestu gde je telo nađeno.

– Telo je nađeno u donjem delu Karađorđevog parka, prema autoputu ka Nišu u nivou servisa „Porše”. Donji deo tela je u predelu nogu izgoreo. Akcija je izvedena u koordinaciji sa Specijalnim tužilaštvom i posle „obrade” četvorice uhapšenih pod sumnjom da imaju veze sa ovim zločinom – objasnio je Senić.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, posle čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni dežurnom istražnom sudiji. Do zaključenja ovog izdanja našeg lista, policija nije saopštila identitet uhapšenih. Kako saznajemo od sagovornika bliskog istrazi, najverovatnije je reč o državljanima nekoliko bivših jugoslovenskih republika.

Prema istim saznanjima, motiv ubistva je najverovatnije sukob među kriminalnim grupama, budući da je Tarić u poslednje vreme razvio sopstveni kriminalni „biznis” u Beogradu.

Ubijeni je, prema nezvaničnim informacijama, zbog krađe, razbojništva i trgovine narkoticima bio osuđivan i tokom 2006. godine kaznu je odslužio u šabačkom zatvoru. Poslednju godinu živeo je u Beogradu, ali je često posećivao i Mali Zvornik i Loznicu.

Nezvanično, Tarić je navodno određene „poslove” obavljao i za vođe suparničkih klanova istočnosarajevskog podzemlja Đorđa Ždrala i Darka Eleza.

Policija ispituje i Tarićev nedavni sukob sa jednim od šefova lozničkog podzemlja. Tarić je navodno pristao da za novac pajserom pretuče jednog od ozbiljnijih šefova kriminalnog klana u Loznici. Privođen je zbog pokušaja ubistva, ali je zbog nedostatka dokaza ubrzo pušten. Prema rečima Tarićevih poznanika, pretučeni kriminalac se osvetio i poslao ekipu koja ga je pretukla po izlasku iz pritvora.

Na mesto događaja juče je izašla uviđajna ekipa beogradske policije u prisustvu dežurnog istražnog sudije i zamenika javnog tužioca. Istražni sudija dao je nalog za obdukciju tela i DNK-a analizu kako bi nedvosmisleno bilo potvrđeno da je reč o telu ubijenog Tarića.

Glava Tarića, podsetimo, nađena je u crnoj kesi posle anonimne dojave jednog građanina beogradskim medijima.

Policija je posle pronalaska odrubljene glave uradila foto-robot njegovog lica i uporedila ga sa fotografijama mladića čiji je nestanak prijavljen. Budući da njegov lik nije odgovarao nijednoj fotografiji, inspektori su počeli da njegov lik upoređuju sa slikama iz policijskih dosijea. Ubrzo je otkriveno da foto-robot liči na Smaila Tarića, koji je u rodnom Malom Zvorniku hapšen zbog razbojništava, krađa i droge.

Da bi potvrdili sumnju, policajci su pozvali Tarićeve rođake iz okoline Malog Zvornika, jer su mu roditelji umrli. Urađena je DNK-a analiza, kojom je potvrđen identitet. U međuvremenu, Tarića je prepoznao jedan njegov drug.

U saradnji sa kolegama iz Malog Zvornika, policija je utvrdila da je žrtva poslednji put u ovom gradu viđena pre skoro nedelju dana, sa društvom u jednom od kafića. Tog dana se pozdravio sa drugovima i jednom od njih rekao da ide u Beograd po „neki novac”.

D. Vukosavljević

[objavljeno: 24/08/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.