Cerović: Upravni odbor znao za sve transfere i uplate

Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2011, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cerović: Upravni odbor znao za sve transfere i uplate

BEOGRAD- Upravni odbor FK "Crvena zvezde" znao je za sve transfere fubalera u inostrane klubove, za cenu po kojoj su prodavani, odnosno koliko novca leže na račun kluba, a koliko dobija fudbaler, izjavio je danas u Višem sudu u Beogradu bivši član UO tog kluba Božidar Cerović.

"Nikad se nije desilo da neki igrač bude prodat bez znanja UO, niti da ne zna za koliko para je prodat. UO je uvek obaveštavan u kojim 'porcijama' stižu isplate, odnosno koliko dobija klub, a koliko fudbaler", >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << precizirao je Cerović, svedočeći na suđenju bivšem direktoru "Crvene zvezde" Draganu Džajiću i dvojici njegovih saradnika.

Džajiću, bivšem finansijskom direktoru i prvom sekretaru "Crvene zvezde" Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću, kao i fudbalskom menadžeru Ranku Stojiću sudi se zbog sumnje da su protivpravno prisvojili oko osam miliona evra od transfera Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića i Ivana Dudića u strane klubove.

Ističući da su sve odluke kluba verifikovane na sednicama UO, Cerović je objasnio da je svakom transferu igrača prethodilo niz priprema, konsultacija i razmatranja uslova pod kojima će biti prodat.

Cerović je naveo da se "nije jednom desilo da strani klubovi kupci uslovljavaju transfer tako da nama prvo daju više novca, pa da im mi mlao vratimo da bi prikazali veće troškove i smanjili porez koji treba da plate u svojim državama".

"To je bilo uobičajeno tokom devedesetih, a ta praksa je oduvek bila problem. Dešavalo se čak da mi prilikom kupovine fudbalera ugovorimo da njima pripadne transfer kad odlaze, a da im ne platimo kad dolazi da igra za nas", ukazao je Cerović.

Prema njegovim rečima konkretni ugovori za prodaju fudbalera nisu kao takvi razmatrani na sednicama UO, niti uslovi koje neki klub nudi, jer "nije bilo dobro da se to razvlači po okolini".

"Mi smo se viđali bar dva puta nedeljno i o tome neformalno razgovarali. Na sednici bi direktor kluba podnosio izveštaj o uslovima prodaje i eventualnim problemima, a mi bi donosili odluku", objasnio je svedok.

Suđenje se nastavlja 20. septembra kada bi trebalo da svedoči Zoran Njeguš.

Cerović označio transfere Drulića i Ognjanovića, kao sjajne

Što se tiče transfera fudbalera za koji su optuženi bivši funkcioneri "Crvene zvezde", Cerović je istakao da Drulićev i Ognjenovićev transfer pamti kao "sjajne", jer se radilo o velikim iznosima novca, dok se Dudićevog i Njeguševog ne seća.

"Drulićev transfer je bio jedan od većih i realizovan je velikim iznosom", rekao je svedok, ali nije mogao da precizira o kom iznosu je reč.

Kada je prodavan Ognjenović svi u klubu su bili prijano iznenađeni pošto je, kako je rekao Cerović, "Real" iz Madrida za njega ponudio veću sumu od očcekivane, te je taj transfer brzo realizovan.

"Transfer je bio tri miliona a klubu je trebalo da pripadne dva", precizirao je Cerović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.