Cepanicom tukli starce do smrti

Izvor: Blic, 06.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cepanicom tukli starce do smrti

ĆUPRIJA - Unakažena tela supružnika Staniše (81) i Marije (80) Radulović iz Isakova kod Ćuprije komšije su prekjuče pronašle u šupi u dvorištu njihovog doma. Prema podacima iz istrage, starci su u noći između subote i nedelje ubijeni sa više udaraca cepanicom po glavi i telu, a zatim opljačkani.

Pretpostavlja se da je motiv ubistva bio novac jer su Radulovići radili dugo u Švajcarskoj i primali deviznu penziju, a u kući je izvršena premetačina.

- Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogu da poverujem šta se dogodilo mojim roditeljima. Živeli su skromno i sa svima u slozi. Pomagali su komšijama i oni njima. Otac je zaradio penziju u Švajcarskoj i primao je oko 1.200 evra mesečno, ali taj novac je bio u banci. Podizali su koliko im je bilo potrebno. Majka je takođe radila u Švajcarskoj, ali kada se vratila, podigla je sav novac iz penzionog fonda, koji je do sada i potrošen. Otac je bio uvek oprezan, zaključavao je kuću i kapiju. Možda su moji roditelji i poznavali ubice, jer nema tragova obijanja vrata i kapije - kaže Slobodanka Dimitrijević, koja je sa suprugom Ilijom doputovala iz Švajcarske.

Komšijama Radulovića bilo je sumnjivo to što se starci nisu u nedelju pojavili na izborima, a u ponedeljak nisu došli do seoske prodavnice. Zvali su ih telefonom, zvonili na vrata kuće. Bilo im je sve sumnjivije, pa su ušli u kuću i u šupi za drva zatekli stravičan prizor. Staniša i Marija, jedno do drugog, ležali su na leđima obliveni krvlju, a pored njih je bila cepanica kojom su najverovatnije mučeni i ubijeni. Marija je bila u spavaćici, pa se pretpostavlja da se zločin desio u toku noći i da su je ubice izvukle iz kreveta. - Sumnjivo nam je bilo to što je u kući Radulovića stalno bilo upaljeno svetlo nekoliko dana. Kada nisu izašli na izbore u nedelju, bio je znak da se nešto dogodilo - pričaju prve komšije.

Policija još prikuplja dokaze na mestu zločina. U istrazi je angažovana i specijalna služba MUP iz Beograda koja prikuplja dokaze za DNK analizu. Obdukcija tela supružnika Radulović obavljena je juče.

- Reč je o dobrim ljudima i domaćinima. Posle dolaska iz Švajcarske, bavili su se poljoprivredom i živeli skromno. Njihova ćerka je udata u obližnjem selu Beljajka, živi u Švajcarskoj, a imaju unuke u Švajcarskoj i Austriji. Pretpostavljam da su razbojnici Raduloviće mučili i tukli do smrti da im otkriju gde drže novac - priča meštanin koji je želeo da ostane anoniman.

Česte pljačke

Isakovo je poznato u Pomoravlju po bogatstvu meštana, jer je većina njih zaposlena u inostranstvu. Reč je o radnim i vrednim ljudima koji su ogroman kapital uložili u izgradnju kuća i okućnica. Meštani navode da se, zbog te činjenice, veliki broj kriminalaca olako odlučuje da pokuša pljačku, ali ubistva nikada nije bilo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.