Centar za socijalni rad u Senti o maloletnicima koji su napali ženu i dete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2022, 14:42

Centar za socijalni rad u Senti o maloletnicima koji su napali ženu i dete

Dežurni radnik Centra za socijalni rad u Senti, krajem aprila, telefonskim putem obavešten je od strane Policijske stanice Senta o napadu četvorice maloletnika nad jednom ženskom osobom koja je bila u društvu četvorogodišnjeg sina. Reč je o događaju koji se odigrao u Narodnoj bašti.

Službena lica Policijske stanice Senta dvadesetak minuta posle incidenta, pronašla su učinioce i njihovim roditeljima izrekli prekršajne prijave. Tim stručnih radnika Centra za socijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rad u Senti pozvao je narednog dana roditelje i decu u svoje prostorije, gde je obavljen razgovor o njihovim postupcima i mogućim posledicama. Načinjen je Plan usluga koji obuhvata oblasti na kojima će se raditi: "Porodične relacije i odnosi", "Vršnjački odnosi", "Poštovanje društvenih normi i zakona" i "Iskrena komunikacija".

Ovaj dokument potpisali su, pored dece i roditelja i predstavnik Policijske stanice u Senti, kao i stručni radnici CZSR. Oni svakodnevno prate porodicu ovih maloletnika, razgovaraju sa njima i posećuju ih dva puta nedeljno. Centar za socijalni rad Senta kod ovakvih i sličnih slučajeva postupa po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica. Izbor i izricanje krivičnih sankcija maloletnicima u funkciji je sudija, javnih tužilaca, branilaca, predstavnika organa socijalne zaštite i policije.

Izbor vaspitnih mera isključivo je "u rukama Suda", te ova institucija pri izboru vaspitne mere uzima u obzir uzrast i zrelost maloletnika, stepen poremećaja u društvenom ponašanju i druga svojstva njegove ličnosti, saopšteno nam je u senćanskom Centru za socijalni rad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.