Izvor: B92, 15.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekajući Acu Tomića

Beograd -- Bivši načelnik Vojne bezbednosti Aco Tomić pozvan za svedoka na suđenju optuženima za ubistvo Zorana Đinđića.

Poziv Tomiću potvrđen je za B92 u Posebnom odeljenju Okružnog suda, ali se saznaje da njegovo pojavljivanje nije izvesno jer Tomiću poziv nije uručen pošto ga sudski kurir nije našao na adresi poznatoj sudu.

Pozivom Tomiću prihvaćen je jedan od predloga Srđe Popovića, zastupnika Ružice Đinđić, za saslušanje novih svedoka. Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od zastupnika porodice Đinđić Nino Došen Majkić ocenio je u izjavi za B92 da advokatski tim tu sudsku odluku vidi kao veoma dobru za dalji proces.

"Advokati porodica oštećenih tu odluku sudskog veća smatraju izuzetno važnom jer je Popović, insistiranjem na upravo tim svedocima, želeo da ukaže na povezanost pobune JSO-a s mogućnošću otkrivanja političke pozadine atentata", kaže on.

Majkić podseća da je, predlažući sudskom veću listu svedoka, Popović naveo da je Tomić imao učešće u organizovanju pobune Jedinice za specijalne operacije.

"To je odluka da se spreči akcija Vojske i jedinice "kobre", koje su u tom trenutku bile jedina formacija koja je mogla da se suprotstavi JSO-u. Iza toga je stajao Tomić", kaže Majkić.

Popović je tražio da na suđenju svedoče i premijer Srbije Vojislav Koštunica, šef Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović, bivši načelnik Javne bezbednosti MUP-a Miroslav Milošević, ministar policije Dragan Jočić, direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, bivši načelnik Unutrašnje kontrole MUP-a Vladimir Božović i bivši premijer Republike Srpske Krajine Borislav Mikelić.

Suđenje će biti nastavljeno 20. marta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.