Izvor: Glas javnosti, 18.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka se snimak saslušanja

BEOGRAD - Suđenje optuženima za protivpravno lišavanje slobode i iznudu iskaza od Vladimira Nikolića, bivšeg radnika beogradskog Centra Resora državne bezbednosti MUP Srbije, koji je u jesen 1999. bio direktor marketinga Direkcije za gradsko građevinsko zemljište, odloženo je juče u Drugom opštinsko sudu za 20. januar 2009. godine.

Do odlaganja je došlo pošto drugooptuženi Veselin Lečić nije došao na suđenje. NJegov branilac je dopisom obavestio sud da Lečić ima problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << s kičmom i priložio izveštaj Kliničkog centra Srbije prema kojem Lečić nije sposoban da prati suđenje zbog bolova u kičmi.

Sudija Dušan Agatonović juče je saopštio i da je BIA sudu dostavila snimak saslušanja Nikolića sačinjen dok je bio uhapšen, a koji „nije kontinuiran“. Prvooptuženi Milan Radonjić, nekadašnji načelnik CRDB Beograd, na to je izneo primedbu i predložio da se od BIA zatraži ceo snimak Nikolićevog saslušanja, koji je vodio četvrtooptuženi Goran Živaljević, koji se tereti za iznudu iskaza. Sudija Agatonović je rekao da će ponoviti dopis BIA.

„LOŠ SCENARIO“

„Zameram celoj instituciji koja je to uradila“, rekao je Nikolić, ocenivši konkretan operativni rad kao „loš scenario“. Hteli su, prema njegovim rečima, da prizna da je bio „čovek Srpskog pokreta obnove“ i da je ljudima iz stranke koja je tada bila na vlasti u Beogradu odavao podatke koje je imao kao bivši načelnik analitike u beogradskom Centru. Živaljević je dobio zadatak da s njim razgovara na tu temu.

Pored njih, optužnicom je obuhvaćen i Stevan Basta. Svi oni tvrde da su u slučaju Nikolića sve radnje preduzimala u skladu s pravilima službe. Nikolić, koji  živi i radi u Trstu kao generalni konzul, tokom svedočenja u maju ove godine je rekao da Živaljeviću, konkretno, ne zamera ništa na načinu na koji se prema njemu odnosio od, kako je rekao, kidnapovanja, pa do izvođenja pred istražnog sudiju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.