Carinici zaplenili neprijavljene evre i dolare

Izvor: Blic, 12.Nov.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici zaplenili neprijavljene evre i dolare

Carinici su tokom protekla dva dana na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci sprečili pokušaj ilegalnog unosa i iznosa deviza.

Tako su na graničnom prelazu Horgoš 11. novembra 2015.sprečili da u zemlju bude uneta suma od 52.000 neprijavljenih evra.

Pomenuti iznos pokušao je ilegalno da unese srpski državljanin koji se u jutarnjim časovima pojavio na prelazu u tzv. „zelenoj traci“ predviđenoj za putnike koji nemaju ništa daprijave za carinjenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ovaj 47-godišnjak je putovao sam na relaciji Beč –Ub automobilom marke „Audi A8“, a kada su ga carinici zaustavili i pitali da li ima nešto da prijavi, rekao je danema ništa osim ličnog prtljaga, a da što se novca tiče ima samo 10.000 evra, što je i pokazao kada je otvorio novčanik.

Međutim, ličnim pretresom je ustanovljeno da u torbici sa dokumentima, nosi još 52.000 evra.

Dan ranije, 10. novembra 2015, na graničnom prelazu Batrovci carinici su sprečili bračni par iz Ukrajine da iz  Srbije iznesu devize koje prethodno, na ulazu u zemlju, nisu prijavili.

Taj bračni par je putovao automobilom marke „Mercedes“ iz Ukrajine u pravcu Zapadne Evrope, a na pitanje carinika da li imaju novac koji bi trebalo da prijave, rekli su da imaju po 5.000 evra.

Međutim i ovog puta carinici su tokom ličnog pretresa kod supruga otkrili 17.050. dolara, a kod supruge 6.490 dolara i 1.900 evra.

Dozvoljeni iznos, odnosno suma u protivvrednosti od po 10.000 evra im je vraćena, dok je preostali novac privremeno zadržan.

Iz Carine podsećaju da unos deviza u  Srbiju nije limitiran, ali da su svi putnici u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 evra kako pri ulasku, tako i pri izlasku iz zemlje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.