Carinici zaplenili 1,7 kilograma zlata

Izvor: Akter, 08.Sep.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici zaplenili 1,7 kilograma zlata

Na graničnom prelazu Mokranje sprečeno je krijumčarenje 1,7 kilograma zlatnog nakita vrednosti 37.400 evra, sedam noževa i jednog startnog pištolja, saopštila je Uprava carine

Roba je otkrivena zajedničkom akcijom carine i policije u automobilu "Citroen C3", holandskih registarskih oznaka, kojim je iz Turske u Holandiju putovao turski državljanin.

Otkriveno je 1,7 kilograma zlatnog nakita čija je vrednost 37.400 evra. Zlato je bilo upakovano u neprovidne najlon >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kese, skrivene u ženskim tašnama.

Daljom pretragom vozila, carinici su u levoj bočnoj šupljini gepeka pronašli startni pištolj marke "Ekol Pirat Magnum", kalibra 9 mm.

U prostoru ispod rezervnog točka otkrili su sedam noževa, jedan suzavac u spreju, kao i tri kutije sa ukupno 150 metaka za startni pištolj.

Budući da se radi o stranom državljaninu, prekršajni sud je slučaj vodio po hitnom postupku, a ishod je bio oduzimanje nakita i vozila, kao i novčana kazna u visini vrednosti nakita- 37.400 evra, dok su pištolj, municija, noževi i sprej predati u nadležnost MUP-a.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Carinici zaplenili 1,7 kilograma zlata

Izvor: Blic, 08.Sep.2014

Na graničnom prelazu Mokranje sprečeno je krijumčarenje 1,7 kilograma zlatnog nakita vrednosti 37.400 evra, sedam noževa i jednog startnog pištolja, saopštila je Uprava carine...Roba je otkrivena zajedničkom akcijom carine i policije u automobilu "Citroen C3", holandskih registarskih oznaka, kojim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.