Carinici uhvatili krijumčara sa 34,4 kilograma srebra

Izvor: Studio B, 24.Jan.2013, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici uhvatili krijumčara sa 34,4 kilograma srebra

Pokušaj krijumčarenja 34,4 kilograma srebra, koje je u svom prtljagu prenosio srpski državljanin koji je doputovao iz Istanbula, sprečili su sinoć pripadnici carine i policije na aerodromu "Nikola Tesla".

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, srpski državljanin je zaustavljen u holu aerodroma i vraćen u službene prostorije radi detaljnog pregleda prtljaga, da bi tada kod njega bilo pronađeno 34,4 kilograma srebrnog nakita.

Prethodno se putnik iz Istanbula, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nakon sletanja aviona, sat vremena zadržao u bescarinskoj zoni, a zatim pokušao da kroz carinsku kontrolu prođe sa putnicima sa drugih, manje rizičnih, letova.

Protiv srpskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak, a srebro je privremeno zadržano.

Sličan slučaj dogodio se na aerodromu ''Nikola Tesla'' u maju 2011, kada je sprečen pokušaj krijumčarenja 22 kilograma srebra iz Istanbula.

Tada su srebro pokušali da prokrijumčare jedan putnik i pilot JAT-a.

Putnik je u tranzitnoj zoni torbu sa srebrom predao pilotu, koji je potom pokušao da, zaobišavši carinsku kontolu, prokrijumčari srebro.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.