Carinici na Vatinu otkrili 130 kilograma marihuane ispod paleta sa letvicama za parket

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2020, 12:59

Carinici na Vatinu otkrili 130 kilograma marihuane ispod paleta sa letvicama za parket

Carinici su danas na izlazu prelaza Vatin uspeli da otkriju i spreče krijumčarenje 130 kilograma marihuane skrivene u konstrukciji jedne kamionske prikolice koja se uputila ka Poljskoj, saopštila je Uprava carina. MUP saopštava da je uhapšen vozač kamiona P.J. (40).

Prekršaj je otkriven u ranim jutarnjim časovima i to ne na osnovu bilo kakve dojave, već zahvaljujući angažovanju carinskih službenika redovne smene kojima nije prvi put da na istom mestu u konstrukciji kamiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pronalaze krijumčarenu robu, saopštila je Uprava carine.

U trenutku kada je kamion paraćinskih registarskih oznaka sa prikolicom registrovanom na sjeničke tablice, pristigao na red za redovnu izlaznu kontrolu, iskusni carinici su odmah znali, na osnovu primene kriterijuma analize rizika, da bi trebalo detaljno proveriti šta kamion zapravo prevozi.

Pohvala Stefanovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je pripadnike Uprave granične policije koji su danas na Graničnom prelazu Vatin zaplenili oko 137 kilograma narkotika.

"Želim da se zahvalim načelniku i pripadnicima Uprave granične policije koji su od početka godine na graničnim prelazima sprečili krijumčarenje i zapenili oko 620 kilograma različitih vrsta narkotika.

Oni su svojim predanim radom i u ovoj godini, u kojoj smo se suočili sa korona virusom, pokazali apsolutnu posvećenost borbi protiv kriminala i zaštiti granica naše zemlje", rekao je Stefanović, saopštio je MUP.

Kamion je imao tzv. korito u unutrašnjosti konstrukcije koje se često koristi za krijumčarenje, pa su carinici unutra ubacili nešto kako bi na osnovu zvuka utvrdili da li je ono prazno kako bi i trebalo da bude.

Zvuk koji su međutim začuli otkrio je da se u unutrašnjosti ipak nešto nalazi, zbog čega je odmah sprovedena detaljna kontrola.

Ispod letvica za pravljenje parketa od orahovog drveta koje je kamion prevozio kao prijavljen tovar, bilo je sakriveno i 130 kilograma marihuane pakovane u pakete od po kilogram.

Slučaj je odmah prijavljen policiji i tužilaštvu, u čijem prisustvu je i obavljeno merenje na robnoj ispostavi na kojoj postoje uslovi za kompletan istovar kamiona.

Vozač iz Ljubovije (40) je tokom otkrivanja ovog krivičnog dela bio smiren, ali je moguće da je to bilo tako zahvaljujući tabletama za smirenje koje su otkrivene u njegovoj ličnoj torbici.

Vozač je zajedno sa svom otkrivenom drogom i kamionom predat u dalju nadležnost policiji i Višem tužilaštvu iz Pančeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Vatinu zaplenjeno 130 kilograma marihuane sakrivene ispod letvica za parket

Izvor: RTS, 18.Okt.2020

Carinici na na graničnom prelazu Vatin otkrili su i zaplenili danas 130 kilograma marihuane skrivene u konstrukciji kamionske prikolice koja se uputila ka Poljskoj, saopšteno je iz MUP-a. . Droga je pronađena u kamionu paraćinskih registarskih oznaka sa prikolicom registrovanom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.