CarGo pozvao nadležne da otkriju ko je zapalilo automobil člana njihovog Udruženja

Izvor: RTS, 09.Jun.2020, 13:49

CarGo pozvao nadležne da otkriju ko je zapalilo automobil člana njihovog Udruženja

Predstavnici Udruženja CarGo upozorili su da su njihovi članovi sve češće žrtve napada i pozvali nadležne organe da otkriju ko je kasno sinoć zapalilo automobil člana tog udruženja.
Sinoć nešto posle 22.00 časa zapaljen je automobil člana Udruženja CarGo u dvorištu njegove porodične kuće u Velikom mokrom lugu.

Predstavnici tog udruženja prikazali su na vanrednoj konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novinare snimak sa nadzorne kamere na kome se vidi kako NN lice benzinom poliva automobil i potom odlazi iz dvorišta.
"Niko više nije siguran, svi smo mi mete", rekao je direktor CarGo kompanije Vuk Guberinić i naveo da je član udruženja kome je upaljen automobil u tom trenutku bio u kući sa svojom porodicom.
Dodao je  da je i ovaj događaj rezultat atmosfere u kojoj su napadi neprekidni, a pretnje kompaniji CarGo, Udruženju CarGo i njegovim članovima svakodnevne.
"Više puta smo rekli da će progon, dovesti do još nečeg goreg. Nikada nismo ni sanjali da može da bude ovoliko gore", istakao je Guberinić i dodao da nadležni organi moraju da reaguju.
Guberinić je naveo da "moraju da reaguju i policija i tužilaštvo i sud. Institucije moraju da zaštite svoje građane".
Dodao je da će sa slučajem paljenja automobila u dvorištu porodične kuće dok je cela porodica tu sa malom decom CarGo upoznati sve, od domaćih do međunarodnih institucija.
Ističe da CarGo nikada na silu nije odgovarao silom, već da će se kroz institucije boriti za pravdu.
Predsednik tog udruženja, Aleksandar Vučić rekao je da je tokom sinoćnog paljenja automobila član Udruženja bio u kući sa svojom porodicom, u kojoj je i petoro male dece.
"Na sreću niko nije povređen od njih, ali su svi užasnuti i uplašeni", rekao je Vučić i dodao da ovo nije prvi napad na njihove članove i ugrožavanje njihovih života, i da su nadležnim insitucijama to prijavljivali.
"Pitamo se dokle više? Da li su članovi CarGo građani drugog reda? Jel oni nemaju porodice koje hrane, prijatelje kojima pomažu, porez koji plaćaju u svojoj zemlji", upitao je Vučić.
Zahvalio je vatrogascima koji su brzo stigli na lice mesta i ugasili požar, kao i policiji koja je brzo stigla na uviđaj.
Predstavnici CarGo ukazali su i da će nastaviti da pomažu i pružaju podršku svim članovima udruženja pogotovo onima koji su pretrpeli ovakve štete.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.