Čadež: Posle reklame prodaja Čuvarkuća skočila za 40 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 12:02

Čadež: Posle reklame prodaja "Čuvarkuća" skočila za 40 odsto

Reklama Privredne komore Srbije (PKS) koja promoviše kupovinu domaćih proizvoda sa žigom "Čuvarkuća" nije seksistička i nije imala nameru nikoga da uvredi, a postigli smo cilj jer je kupovina tih proizvoda skočila za 40 odsto, izjavio je danas predsednik PKS Marko Čadež.

Gostujući na TV K1, Čadež ističe da spot jeste napravljen da privuče pažnju, ali je, kaže, mnogo manje provokativan od pojedinih reklama koje se danas prikazuju u svetu.

"Dosta je zapanjujuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako je naša javnost reagovala na nešto što je normalno u marketinškoj industriji. Pogledajte reklame za Fijat i Šveps, ako je reklama PKS seksistička, onda su njihove reklame pornografske", ocenio je Čadež.

Upitan da prokomentariše kritike da spot predstavlja ženu kao objekat, Čadež je odgovorio da je autor spota žena i dodao da je uveren da njena namera nije bila da na bilo koji način uvredi žene.

"Ako neko to vidi, žao mi je, to nije bila ni najmanja namera, ali jeste bila namera da provociramo i privučemo pažnju mlade populacije", rekao je Čadež.

Ističe da su spotovi za "Čuvarkuću" uspeli da privuku pažnju i da ih je u prethodna 72 sata pogledalo više od pola miliona ljudi.

"To je zaista velika stvar. Najvažnije je da iz dana u dan rastu prometi koji nose žig Čuvarkuća", naveo je Čadež.

Dodaje da su studenti Ekonomskog fakulteta imali dobru diskusiju o reklami PKS.

"Nekima se reklama svidela, nekima ne, ali svi su zaključili da niko od njih nije znao za ovu kampanju dok se spotovi nisu pojavili", istakao je Čadež.

Kupovinom domaćih proizvoda, kaže on, čuvamo radna mesta, ali i država ima više novca za škole, vrtiće, bolnice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.