Čačak: Polio se benzinom u kiosku

Izvor: B92, Beta, 28.Nov.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Polio se benzinom u kiosku

Čačak -- Predsednik Nezavisnog sindikata kompanije Futura plus Zoran Zatežić zatvorio se u kiosku u Čačku i polio kiosk benzinom protestujući zbog dobijanja otkaza.

Zatežić je rekao da će u kiosku u čačanskom naselju Atenica kod Gradske bolnice, u kome inače radi kao prodavac, a u koji sada ne dozvoljava ulazak, ostati dok nadležni u Futuri plus ne povuku odluku o njegovom otkazu i zapretio da će se u suprotnom zapaliti.

Zatežić je ocenio da je njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkaz "nezakonit" i da rukovodstvo firme tako "pokušava da se obračuna sa njim".

"Otkaz sam dobio zato što u firmi žele da se oslobode jedinog čoveka koji se bori za prava radnika", rekao je Zatežić.

On je u spetembru osnovao Nezavisni sindikat zaposlenih u Futuri plus, koji prema njegovim rečima okuplja oko 300 radnika.

Zatežić ima 28 godina radnog staža i u Futuri plus je od osnivanja, jedan je od prvih radnika te firme koji je javno protestovao zbog stanja u toj firmi.

On je krajem septembra na konferenciji za novinare u Čačku pročitao otvoreno pismo koje su zaposleni u čačanskim kioscima Future plus uputili rukovodstvu od koga su tražili da im obezbede posao, isplate zaostala dugovanja i obaveste kakva je sudbina kompanije i zaposlenih.

Sredinom oktobra svih 40 zaposlenih u Futuri plus u Čačku održali su jednočasovni štrajk upozorenja, zahtevajući isplatu zaostale četiri zarade i obezbeđivanje posla.

Kompanija Futura plus je u stečaju jer je sredinom avgusta blokiran račun kompanije zbog velikih dugovanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.