Izvor: B92, 14.Feb.2010, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Uhapšeni trgovci ljudima

Podgorica -- Crnogorska policija uhapsila je 15 osoba zbog sumnje da su umešani u trgovinu devojaka iz regiona, uglavnom iz Srbije.

Uhapšeni se sumnjiče za "zločinačko udruživanje, trgovinu ljudima i posredovanje u prostituciji", i među njima su tri policajca, dok se traga za još tri osobe, navodi se u saopštenju.

Policija sumnja da je ova organizovana grupa u dužem periodu "vrbovala devojke iz regiona, uglavnom iz Srbije", dovodila devojke u Podgoricu i Ulcinj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz prethodno obećanje da će tamo raditi kao plesačice i konobarice i da im je oduzimala dokumenta i ograničavala kretanje.

Navodi se da je jedan broj devojaka primoravan na prostituciju, dok je deo "pristajao" na to.

Policijskom akcijom su obuhvaćeni noćni klubovi "DS" i "King" u Podgorici i "Popaj" u Ulcinju gde se, kako saznaje policija, prostitucijom bavilo tridesetak devojaka, najveći broj iz Srbije, dok su dve iz Hrvatske i Kosova.

U jutrošnjoj akciji hapšenja u pomenutim klubovima pronađeno je 12 devojaka, kojima je pružena medicinska pomoć, socijalna podrška i koje su smeštene na bezbednom mestu, navodi se u saopštenju.

Prema saznanjima policije godišnja zarada od prostitucije po jednom noćnom klubu je iznosila oko 120.000 evra.

Dodaje se da je u toku finansijska istraga zbog sumnje da je ovaj novac ulagan u legalne tokove.

Uhapšeni će, uz krivičnu prijavu, sutra biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.