ČEKA SE ZAHTEV HRVATSKE ZA IZRUČENJE VUČUREVIĆA

Izvor: Kurir, 05.Apr.2011, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEKA SE ZAHTEV HRVATSKE ZA IZRUČENJE VUČUREVIĆA

BEOGRAD - Viši sud u Šapcu čeka zvaničan zahtev pravosudnih organa Hrvatske za izručenje nekadašnjeg gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurovića kako bi mogao da odluči da li će on biti izručen toj državi, izjavio je portparol tog suda Slobodan Velisavljević.

Vučurović je u ponedeljak uhapšen po poternici Hrvatske, a viši sud u Šapcu mu je odredio ekstradicioni pritvor do 18 dana.

Velisavljević je precizirao da će sud u toku dana obavestiti srpsko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pravde o Vučurevićevom hapšenju, a da će potom to ministarstvo kontaktirati hrvatske pravosudne organe.

Prema njegovim rečima, viši sud u Šapcu doneće odluku o ispunjenosti pretpostavki za izručenje Vučurovića pošto dobije zahtev za izručenje uz svu neophodnu dokumentaciju iz Hrvatske.

Hrvatska traži Vučurovića zbog ratnih zločina i granatiranja Dubrovnika početkom devedesetih.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.