Budžet opštine Vrbas veći za oko pola miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 11:30

Budžet opštine Vrbas veći za oko pola miliona evra

Budžet opštine Vrbas, povećan je za blizu pola miliona evra. Predlogom rebalansa, koji je usvojilo Opštinsko veće, a koji će se pred odbornicima Skupštine opštine Vrbas naći 18. maja, umesto ranijih 1.649.151.430 dinara, budžet će iznositi 1.700.810.990 dinara.

Gradska kasa bogatija je za 51,6 miliona, a biće ostvaren i suficit od 15,3 miliona dinara. Većina sredstava planirana je za kapitalne investicije u Vrbasu, Ravnom Selu, Kucuri, Zmajevu, Savinom Selu i Bačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dobrom Polju.

Jedna od najvećih investicija je izgradnja Doma kulture u Ravnom Selu, koji je do temelja izgoreo 2016 godine. U izgradnju novog, moderno opremljenog doma kulture od blizu 600 kvadrata, u kom će biti uređena scena i gledalište sa 223 sedišta biće invstirano 160 miliona dinara. Pored toga 100 miliona dinara biće uloženo u izgradnju pozorišta u okviru Doma kulture u Vrbasu i rekonstrukciju glavnog gradskog trga. Opština sa 125,6 miliona finansira adaptaciju opšte bolnice u Vrbasu.

"Posle dugogodišnjeg nazadovanja Vrbas napokon počinje da se razvija. Ove godine realizujemo više od 20 velikih investicija koje će omogućiti kvalitetniji život svih stanovnika Vrbasa. Vrbas očekuju najveća ulaganja u oblasti kulture, obrazovanja i komunalnu infrastrukutu u poslednjih 30 godina. Uređenje komunalnog sistema, završetak vodovodne i kanalizacione mreže, rekontrukcija škola i vrtića, kao i uređenje ulica i atarskih puteva spadaju u naše glavne prioritete. Jedan od naših imperativa su i nova radna mesta. Zato radimo na otvaranju nove industrijske zone koja će nam omogućiti da obezbedimo nove fabrike i posao za stanovnike Vrbasa. Snažnu podršku u realizaciji velikog broja projekata pruža nam Pokrajinska vlada", kaže predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević.

Rebalansom budžeta predviđeno je ulaganje od 365,6 miliona za vrtiće, osnovne i srednje škole. Za sport se izdvaja 99,9, poljoprivredu 59,8, zdravstvo 35, kulturu 78, životnu sredinu 41,5, a za socijalnu i dečiju zaštitu 110,4 miliona dinara.

Rebalansom je ukupan budžet opštine za 2021. godinu uvećan sa 1.649.151.430 dinara na 1.700.810.990 dinara, i veći je za više od osam odsto, odnosno za 152,4 miliona dinara, u odnosu na 2020. godinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.