Brža reakcija francuskih snaga na terorističke pretnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brža reakcija francuskih snaga na terorističke pretnje

Francuska policija i antiterorističke jedinice ubuduće će u roku od 20 minuta moći da reaguju na svaki eventualni oružani napad u budućnosti, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev.

Osim više ljudstva, specijalne jedinice će dobiti nova odobrenja i tako zaobići tradicionalno preplitanje nadležnosti između policijskih i vojnih snaga koje može da uspori reagovanje, dodao je on.

Nove mere će obezbediti da za najmanje 20 minuta snage odgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na napade u naseljenim mestima bilo gde u Francuskoj.

"U krizi naši građani očekuju besprekornu saradnju svo vreme", rekao je Kaznev, prenosi Rojters.

"Nije vreme za takmičenje među jedinicama, već za jedinstvo, korišćenje resursa i saradnju u zajedničkom interesu", istakao je on.

Nakon napada u koncertnoj dvorani Bataklan 13. novembra kada je ubijeno 90 ljudi, u javnosti su se postavljala pitanja zbog čega je policijski odgovor naređen puna dva sata i 40 minuta nakon što su teroristi počeli da pucaju u sali.

Za to vreme ubijeno je još 40 ljudi u koordinisanim napadima u obližnjim restoranima.

Prošlog meseca parlamentarni odbor je saznao da su vojne jedinice bile blizu Bataklana u vreme napada, ali da nisu intervenisale.

Za reagovanje na incidente u Parizu zadužena je bila specijalna policijska jedinica BRI koja je stigla na lice mesta posle 40 minuta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI PLAN FRANCUSKE Specijalne jedinice će za 20 minuta biti spremne za borbu protiv terorista

Izvor: Blic, 20.Apr.2016

Francuska policija i antiterorističke jedinice ubuduće će u roku od 20 minuta moći da reaguju na svaki eventualni oružani napad u budućnosti - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev...Osim više ljudstva, specijalne jedinice će dobiti nova odobrenja i tako zaobići tradicionalno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.