Bratu bivšeg državnog sekretara tri godine robije zbog droge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratu bivšeg državnog sekretara tri godine robije zbog droge

Viši sud u Beogradu osudio je danas na tri godine zatvora Marka Jablanovića zbog učešća u nabavci i transportu 2,8 kilograma marihuane u januaru 2017. godine, a njegove saradnike na kazne od tri do pet godina zatvora zatvora.

On je brat bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje Aleksandra Jablanovića, koji nedugo nakon hapšenja brata podneo ostavku. Osim Jablanovića, u ovom postupku osuđeni su Nihat Preljić na pet godina zatvora, Bajram Aličković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četiri godine zatvora, a Miroslav Ilić na tri.

Oni su osuđeni zbog krivčnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga da su drogu nabavili Jablanović i Ilić, a da su druga dvojica prevezla drogu od Novog Pazara do Leštana gde su uhapšeni.

Na ovu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude.

Jablanović je optužen da je u januaru 2017. kupio oko 2,8 kilograma marihuane koju je sakrio u poseban bunker u krovu automobila, a zatim angažovao Bajrama Aličkovića i Nihata Preljića da paket prevezu do Beograda i predaju ga Miroslavu Iliću, mada je sud u današnjoj presudi konstatovao da nema dokaza da je Jablanović pakovao drogu.

Dan pošto su kupili drogu Preljić i Aličković su krenuli iz Novog Pazara ka Beogradu.

Preljić je vozio svoj "fijat punto" u kom je bila droga, a Aličković je išao automobilom ispred njega i obaveštavao ga ima li na putu policije. Sa Ilićem su se sastali u beogradskom predgrađu Leštane, ali su uhapšeni pre primopredaje.

Jablanović je uhapšen u Kraljevu u službenom vozilu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, što je i bio motiv kasnije ostavke njegovog brata, koji je odbacio optužbe za prodavanje droge kao neistinite.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bratu bivšeg državnog sekretara tri godine zatvora zbog droge, ima pravo žalbe

Izvor: Radio 021, 14.Nov.2019

Viši sud u Beogradu osudio je danas na tri godine zatvora Marka Jablanovića zbog učešća u nabavci i transportu 2,8 kilograma marihuane u januaru 2017. godine, a njegove saradnike na kazne od tri do pet godina zatvora...On je brat bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.