Brankov most prohodan, dojava lažna

Izvor: B92, 21.Maj.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brankov most prohodan, dojava lažna

Beograd -- Policija je oko 16.25 sati pustila u saobraćaj Brankov most, koji je u prethodnih 35 minuta bio zatvoren za saobraćaj zbog lažne dojave o postavljenoj bombi.

Posle pregleda mosta koji su obavile specijalne kontradiverzione jedinice, utvrdjeno je da je dojava bila lažna, rečeno je u Ministarsvu unutrašnjih poslova.

Dojava o postavljenoj bombi stigla je sa telefonske govornice, nakon čega su stručne ekipe, po uobičajnoj proceduri, obavile pregled te saobraćajnice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dojave o podmetnutim bombama na Brankovom mostu su učestale, a beogradska policija privela je juče dve učenice srednje Trgovačke škole zbog sumnje da su tokom popodneva lažno dojavile da je na Brankovom mostu postavljena bomba.

Protiv osumnjičenih maloletnica podneta je krivična prijava za krivično delo izazivanje panike i nereda, saopštio je sinoć MUP.

Policija je, kako navodi u saopštenju, identifikovala i osobu koja je prethodne večeri javila da je na Brankovom mostu postavljena bomba i za njom intenzivno traga.

Zbog lažne dojave o bombi Brankov most je juče bio zatvoren 15 minuta, od 14.40 do 14.55 sati, a pre dva dana je, posle 20 sati, bio zatvoren oko sat vremena.

Od početka godine Brankov most bio je pet puta blokiran zbog lažnih dojava o postavljenoj bombi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.