Izvor: Blic, 13.Dec.2009, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc gost srpskih tužilaca

Okruglom stolu o radu Haškog tribunala u organizaciji Udruženja tužilaca Srbije, u utorak u Sava centru, prisustvovaće i glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc.

„Ta poseta biće prijateljska i na neki način istorijska, jer prvi put neće biti razgovora o obavezama Srbije prema Haškom tribunalu", rekao je agenciji Beta predsednik Upravnog odbora Udruženja tužilaca Srbije Goran Ilić.

Bramerc će s kolegama u Srbiji razgovarati o profesionalnim temama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o samostalnosti u radu, mogućim izazovima, profesionalnoj odgovornosti tužilaštva u Hagu, rekao je Ilić. Na skupu će biti reči i o odnosu međunarodnog i nacionalnog zakonodavstva, pre svega u sferi krivičnog prava, procedurama i pravilima dokazivanja u praksi. Sastanku će prisustvovati članovi Udruženja tužilaca Srbije, tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, potpredsednik Udruženja sudija Srbije Omer Hadžiomerović i predstavnici drugih nezavisnih institucija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.