Bramerc: Izveštaj zvaničnicima EU biće neutralan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Izveštaj zvaničnicima EU biće neutralan

BEOGRAD - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc stavio je do znanja predstavnicima vlasti u Srbiji da će njegov izveštaj zvaničnicima EU o saradnji Beograda sa Hagom biti neutralan, uprkos hapšenju i izručenju Radovana Karadžića i Stojana Župljanina.
Neimenovani sagovornik rekao je listu da je glavni tužilac na jučerašnjim sastancima sa članovima Akcionog tima i najvišim predastavnicima srpskih vlasti, i pored predstavljanja dosadašnjih rezultata i napora u radu na lociranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića, ostao čvrst u stavu da zvaničnicima EU ne da ni pozitivan, ali ni negativan izveštaj.
Prema istom izvoru, Bramerc očekuje isključivo konkretne rezultate na pronalaženju i hapšenju preostale dvojice haških optuženika.
Nakon što Bramerc informiše zvaničnike EU o saradnji Srbije sa Tribunalom, Savet ministara EU će, najverovatnije, u ponedjeljak 15. septembra, razmotriti deblokiranje Privremenog trgovinskog sporazuma sa Srbijom.
Vlasti u Srbiji insistiraju na tome da, posle hapšenja Radovana Karadžića, više nije moguće dovoditi u pitanje spremnost Beograda da uhapsi Ratka Mladića i Gorana Hadžića i ističu da očekuju pozitivan izveštaj glavnog tužioca o saradnji Srbije.
Bramerc će u decembru podneti izveštaj UN o stepenu saradnje Srbije sa Haškim tribunalom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.