Bračni par umro zbog smrzavanja

Izvor: Glas javnosti, 20.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bračni par umro zbog smrzavanja

POŽAREVAC - Beživotna tela Borisava Mićića (89) i njegove supruge Dušanke (85) pronađena su juče u njihovoj garaži, u selu Bradarac kod Požarevca. Tela su otkrivena u prepodnevnim satima, posle čega je pozvana požarevačka hitna pomoć, koja je konstatovala smrt usled smrzavanja. Zasada nema bližih informacija o ovoj tragediji, tako da nije poznat tačan datum smrti supružnika Mićić. Prema nezvaničnim saznanjima, ovaj bračni par nikad nije bio stambeno ugrožen, jer su ranijih godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u svom dvorištu podigli komfornu kuću, sa kupatilom, u kojoj su imali sav potreban nameštaj i kućne aparate.

„Iako su imali sređenu kuću, od preko 100 kvadrata, radije su živeli u dvorišnoj šupi, koja je trebalo da služi kao garaža. Verovatno su se tu preselili, kao i većina starih na selu, jer im je bilo udobnije nego u velikoj kući. Ipak, nije nam poznato zašto nisu ložili šporet, već su se smrzli na ovoj hladnoći, iako je na selu uvek lako naći drva za ogrev“, rekao nam je jedan meštanin Bradarca. On navodi da supružnici Mićić nisu bili socijalni slučajevi, jer je Borisav imao i solidnu penziju, pošto je radio u Privrednom društvu „Termolektrane i kopovi Kostolac“. Osim toga, oni su u dvorištu gajili živinu i ovce, zbog čega se pretpostavlja da nisu bili izgladneli.

Meštani pretpostavljaju da su se supružnici smrznuli ne zbog toga što nisu imali šporet i drva, već zbog toga što su bili iznemogli od starosti i nesposobni da brinu o sebi. NJih je povremeno obilazila patronažna sestra, koja je prilikom poslednje posete pronašla njihova beživotna tela.

„Dušanka i Borisav imaju sina u Austriji, ali ih on godinama ne obilazi. Pošto mu je javljeno da su mu roditelji preminuli, verujemo da će im doći bar na sahranu“, kažu meštani.

Uviđaj na licu mesta izvršili su pripadnici policije i istražni sudija Okružnog suda u Požarevcu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.