Braća Cuner u pritvoru

Izvor: Politika, 18.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća Cuner u pritvoru

Uhapšeni sinovi likvidiranog Jovana Guzijana Cunera, Marko Guzijan osumnjičen za dvostruko ubistvo u Zemunu a Petar Guzijan se tereti za posedovanje kokaina

Pripadnici specijalne jedinice MUP-a Srbije uhapsili su preksinoć Marka Guzijana (17) osumnjičenog da je protekle subote u Zemunu, hicima iz pištolja ubio Zorana Dimitrijevića (51) i njegovog sina Aleksandra (22). Guzijan je uhapšen u stanu svog prijatelja Aleksandra M. u kojem se skrivao posle dvostrukog zločina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Zbog pomoći učiniocu posle izvršenog dela, policija je uhapsila i Aleksandra M.

Kako "Politika" saznaje, u ovoj akciji uhapšeno je još nekoliko osoba koje su na različite načine bile povezane sa mlađim Cunerom, među kojima je i njegov stariji brat Petar (20). Po saslušanju u policiji, svim uhapšenima određen je policijski pritvor.

– Marko Guzijan pred policijom nije želeo da govori o ubistvu Dimitrijevića. Iskoristio je svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem, a saslušanju u policiji prisustvovala je i njegova majka s obzirom na to da je Marko maloletan – navodi "Politikin" sagovornik blizak istrazi.

Pretresom Guzijanovog porodičnog stana u Jakšićevoj ulici broj 4, policija je pronašla 177,36 grama kokaina. U vezi sa pronađenom drogom, policija je ispitala i njegovog brata Petra budući da je i on stanovao u porodičnoj kući. Zbog sumnje da ima veze sa pronađenim kokainom, odnosno da je neovlašćeno proizvodio, držao i stavljao u promet opojne droge policija je uhapsila i starijeg Guzijana.

Kako "Politika" saznaje, on je pred policijom negirao delo za koje ga tereti policija. Tvrdio je da ne zna odakle potiče kokain, niti ko je drogu doneo u kuću u kojoj je živeo sa bratom i majkom.

– Guzijan je pred policijom tvrdio da nema nikakve veze sa drogom koju je policija pronašla u njegovoj porodičnoj kući. Po saslušanju, njemu je određen policijski pritvor, a danas bi trebalo da bude predat istražnom sudiji Okružnog suda – navodi naš sagovornik.

Advokat Petra Guzijana Nebojša Milosavljević juče je bio nedostupan za komentar.

U grupi uhapšenih se, prema saznanjima "Politike", nalazi i B. P. (20) iz Zemuna kojeg policija tereti za nasilničko ponašanje. U krivičnoj prijavi koja je podneta protiv njega, navodi da su B. P. i Marko Guzijan u martu ove godine, upali u sportsku kladionicu "Kalčo" u Zemunu i potpuno je demolirali. U krivičnoj prijavi navodi se i da su obesni mladići tada staklenim flašama i stolicama potpuno demolirali inventar kladionice. Posle toga su, kako tvrdi policija, mirno išetali iz kladionice i otišli kućama.

– B. P. je u policiji priznao izvršenje dela i do detalja opisao način na koji je ono izvršeno. Inače, grupa mladića okupljena oko Marka Guzijana ističe se po brutalnosti, bahatosti i aroganciji. Ova banda, nažalost, predstavlja strah i trepet za stanovnike Zemuna. Neverovatno je da ni jedno krivično delo, čiji su vinovnici bili mladi Zemunci, nije prijavljeno policiji – navodi naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, policija radi na još nekoliko nerazjašnjenih slučajeva koji se, na bilo koji način, dovode u vezu sa uhapšenom grupom.

Marko Guzijan je odranije poznat po incidentima, zbog čega je privođen u policiju. Zbog njegovog ponašanja mnogi su ga poistovećivali sa pokojnim ocem Jovanom Guzijanom, koji je bio dobro poznat na beogradskom asfaltu. Kumovao je Leli Andrić i biznismenu Srđanu Adžemoviću na venčanju, a bio je i dobar drug pokojnog Sredoja Šljukića. Držao je nekoliko auto-otpada, voleo je automobile i oružje, a pripadnici "zemunskog klana" likvidirali su ga u Beogradu 2002. godine.

M. Derikonjić

[objavljeno: 18.04.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.