Božidar Vučurević pušten da se brani sa slobode

Izvor: Studio B, 17.Jun.2011, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božidar Vučurević pušten da se brani sa slobode

Bivši gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević pušten je da se brani sa slobode u ekstradicionom postupku, pošto je ambasada BiH u Beogradu dala pismenu garanciju da on neće napuštati teritoriju Srbije, rekao je advokat Svetozar Vujačić.

"Vučurević je danas u 16.30 pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode, pošto je ambasada BiH dala pismenu garanciju da neće napuštati teritoriju Srbije dok traje ekstradicioni postupak", rekao je Vujačić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Vučurević, gradonačelnik Trebinja, grada na istoku BiH, tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, uhapšen je 4. aprila na graničnom prelazu između Srbije i BiH na srpskoj strani, a po poternici Hrvatske koja je zatražila njegovo izručenje zbog optužbi za bombardovanje Dubrovnika.

Odluka o njegovom puštanju da se brani sa slobode doneta je jedan dan pošto je juče u Apelacionom sudu agenciji Beta rečeno da je potvrđeno rešenje Višeg suda o produžetku pritvora Vučureviću za još dva meseca. "Istražni sudija koji je ukinuo pritvor, našao je da je to (garancija BiH) dovoljno da on bude pušten iz pritvora i da se dalji postupak vodi tako što će on biti na slobodi", rekao je Vujačić. Advokat je dodao da to što je njegov klijent pušten iz pritvora ne znači da je postupak protiv njega obustavljen, već samo to da će se Vučurević u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Vučurovićevo izručenje je, pored Hrvatske, zatražila i BiH, čiji je Vučurević državljanin. Vučurević je krajem maja saslušan pred Odeljenjem za ratne zločine u Beogradu u vezi sa optužbama Hrvatske, nakon čega mu je pritvor produžen zbog, prema Vujačićevim rečima, opasnosti od bekstva.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.