Borojevićeva žena prepoznala rukopis, traži isporučioca pisma

Izvor: Blic, 14.Jan.2012, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borojevićeva žena prepoznala rukopis, traži isporučioca pisma

Beograd - Dragana Borojević, supruga pokojnog Nenada Borojevića, glavnoosumnjičenog u policijskoj akciji “Kraba”, prepoznala je rukopis svog muža u oproštajnom pismu, koje joj je dostavljeno na dan njegove smrti.

Advokat Strahinja Kastratović, zastupnik preminulog nekadašnjeg direktora Instituta za onkologiju, kaže za "Blic” da i njemu rukopis iz pisma liči na rukopis njegovog klijenta, i da je isto rekla i Dragana Borojević, ali da moraju da se utvrde sve okolnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - Osnovno pitanje je da li je on to pismo pisao pod prinudom ili svojevoljno. Treba proveriti i naše pretpostavke da je to njegov rukopis. Policija treba da utvrdi ko je i kada poslao pismo. Ono je stiglo na dan kada je otkriveno da je Borojević mrtav. Žena je potpisala dostavnicu nekome ko je doneo pismo, ali ona ne zna ko je to - kaže Kastratović, advokat Borojevića, koji je bio optužen da je nabavkom citostatika oštetio Institut i da je primao mito, ali i osumnjičen da je 2006, prilikom nabavke aparata za bronhi-terapiju, oštetio ovu ustanovu za 13 miliona dinara.

U pismu koje je dobila Dragana Borojević napisano je: "Draga moja, hvala. Molim te da obratiš pažnju na garderobu. Nisam izdržao” i potpisano je sa N.

Telo Borojevića je 11. januara pronašao prolaznik u šumi na Košutnjaku blizu rakrsnica ulica Kneza Višeslava i Blagoja Parovića.

Prema prvim rezultatima obdukcije, Borojević se sam obesio alpinističkim konopcem. Na mestu smrti nisu pronađeni nikakvi tragovi borbe, a obdukcijom je utvrđeno da nema drugih povreda na telu, kao i oštećenja na odeći. Urađena je i toksikološka analiza da se proveri da eventualno nije bio omamljen i njeni rezultati se očekuju za najmanje dve nedelje. Prema prvim nalazima, smrt je nastupila 11. januara između ponoći i šest sati.

Protiv Nenada Borojevića u toku je bio sudski postupak pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu gde je optužen da je, zajedno sa saradnicima sa Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, primao mito, kao i da je pacijentima obolelim od raka davao duple ili troduple doze citostatika.

Početkom jula prošle godine nekadašnji direktor Instituta za radiologiju ponovo je uhapšen zbog sumnje da je, zajedno sa Dejanom Dragojlovićem, vlasnikom „DMD holdinga" i „Medifarma" iz Banjaluke, prilikom nabavke aparata za bronhi-terapiju 2006, oštetio Institut za onkologiju za skoro 13 miliona dinara.

Danas sahrana

Doktor Nenad Borojević (52) biće sahranjen danas u Beogradu. Porodica i prijatelji oprostiće se od njega u podne.

Povezane vesti: Sahrana Nenada Borojevića sutra u Beogradu Porodica sumnja da se Borojević ubio Dr Borojević se obesio jer mu država pleni stan Obesio se dr Nenad Borojević, prvooptuženi u aferi sa citostaticima Ohajo: Vlasnik oslobodio divlje zveri, pa se ubio

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOKTOROVO OPROŠTAJNO PISMO JE FALSIFIKAT?

Izvor: Kurir, 14.Jan.2012

Pregledao sam stotine i stotine strana rukopisa doktora Nenada Borojevića, on nikada nije pisao ćirilicom. Nikada se nije potpisivao samo slovom „n“! Ovu sumnju u autentičnost oproštajnog pisma dr Nenada Borojevića, bivšeg ....BEOGRAD - Misterija!..- Pregledao sam stotine i stotine strana rukopisa...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.