Borojević se vratio u zatvor

Izvor: B92, 01.Jul.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borojević se vratio u zatvor

Beograd -- Bivšem direktoru Instituta za radiologiju i onkologiju Nenadu Borojeviću, posle nekoliko dana nošenja elektronske narukvice, ponovo je određen pritvor.

Borojević je vraćen u Okružni zatvor u Beogradu.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu 17. juna 2011. podnelo je sudu predlog za preduzimanje istražnih radnji protiv Borojevića i bivšeg načelnika odeljenja pedijatrijske onkologije Zorana Bekića zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo iz člana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 72 zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, kaže Ramićeva.

Ona je dodala da je istražni sudija, postupajući po predlogu tužioca, juče doneo odredio pritvor Borojeviću zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke i ponovi krivično delo.

Istražni sudija je saslušao Borojevića, a pošto je saslušao Bekića i pribavi druge predložene dokaze, spisi predmeta će biti prosleđeni tužilaštvu na dalje postupanje, odnosno odluku o optužnom predlogu, napomenula je Ramićeva.

Ovde je u pitanju skraćeni postupak, za krivična dela do pet godina zatvora. Sprovode se istražne radnje na predlog tužilaštva. Ovo je prvi slučaj u kom je Agencija za borbu protiv korupcije podnela krivičnu prijavu protiv nekog državnog funkcionera.

Prijava je podneta jer nije prijavio svu imovinu koju je bio dužan da prijavi po osnovu Zakona o borbi protiv korupcije, a na to je bio obavezan jer je rešenjem Vlade Srbije bio imenovan na funkciju direktora Instituta za radiologiju i onkologiju.

Protiv Borojevića i još osmoro optuženih se vodi krivični postupak pred Specijalnim sudom zbog optužbi da su se od marta 2007. do 2009. godine, sa predstavnicima farmaceutskih kuća dogovorili da im unapred daju podatke o potrošnji citostatika, kao i o planiranim postupcima javnih nabavki.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOROJEVIĆ OPET VRAĆEN U PRITVOR

Izvor: Kurir, 01.Jul.2011

BEOGRAD- Bivšem direktoru Instituta za radiologiju i onkologiju Nenadu Borojeviću ponovo je određen pritvor zbog krivičnog dela iz Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije, izjavila je portparol Prvog osnovnog suda Ivana Ramić...BEOGRAD- Bivšem direktoru Instituta za radiologiju i onkologiju...

Nastavak na Kurir...

Borojević ponovo u pritvoru

Izvor: S media, 01.Jul.2011

Odlukom Prvog osnovnog suda Nenad Borojević ponovo je, iz kućnog pritvora, prebačen u pritvor jer nije prijavio svu imovinu na osnovu Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. ..Bivšem direktoru Instituta za radiologiju i onkologiju Nenadu Borojeviću ponovo je određen pritvor zbog krivičnog...

Nastavak na S media...

Borojević u pritvoru, skinuta mu narukvica

Izvor: Politika, 01.Jul.2011

Bivšem direktoru Instituta za radiologiju i onkologiju određen pritvor zbog dela iz Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije..Bivšem direktoru Instituta za radiologiju i onkologiju Nenadu Borojeviću ponovo je juče određen pritvor zbog krivičnog dela iz Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije,...

Nastavak na Politika...

Borojević opet vraćen u pritvor

Izvor: Glas javnosti, 02.Jul.2011, 07:09

BEOGRAD- Bivšem direktoru Instituta za radiologiju i onkologiju Nenadu Borojeviću ponovo je određen pritvor zbog krivičnog dela iz Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije, izjavila je  portparol Prvog osnovnog suda Ivana Ramić...Borojević je vraćen u Okružni zatvor u Beogradu i njemu je...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.