Bomba za druga zbog duga

Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba za druga zbog duga

BEOGRAD - Strahinja Rašeta (23), koji je stradao dok je u subotu na Banovom brdu u Trebevićkoj ulici kod broja 27 postavljao eksploziv pod automobil Milana Mitića (48) zvanog Srbin i Ruška, bio je strah i trepet u Šapcu.

Rašeta je preminuo od povreda zadobijenih u eksploziji prilikom postavljanja tzv. toplotne bombe ispod džipa „mercedes ML“ subotičkih registarskih oznaka, vlasništvo svog prijatelja Mitića. Rašeta je odrastao u Klenku kod Šapca, gde mu žive roditelji i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sestra. Kao klinac bio je dobro dete, korektan prema komšijama, kojima je, kad je trebalo, priskakao u pomoć.

Kako se priča po Šapcu, od poznatog mesara u ovom gradu je ukrao oko 70.000 maraka skrivenih u radio-kasetofonu. Ubrzo potom, njegovi roditelji, koji su dotad bili slabog imovnog stanja, kupili su tri kuće u Klenku na samoj obali Save.

Nakon što je 2006. godine u Istočnom Sarajevu pokušao da ubije Đorđa Ždrala, njegovi roditelji su podigli visoku ogradu oko sve tri kuće na obali Save, a pred kapijom su danima dežurali naoružani ljudi.

Rašeta je imao više postupaka za oružana razbojništva i ubistva u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Bio je član organizovane kriminalne grupe iz Šapca, koja je imala veze sa organizovanim kriminalnim grupama na teritoriji BiH.

Rašeta se sumnjičio da je 24. avgusta 2007. uveče ubio Borisa Govedaricu, člana ekipe Đorđa Ždrala u „sačekuši“ ispred tržnog centra „Tom“ u Lukavici.

Đorđa Ždrala pokušao je da ubije ispred kafića „Sport“, 6. oktobra 2006. godine. Ždrale je izbegao atentat i uspeo da rani Rašetu, ali je ovaj uspeo da pobegne, jer ga je čekao saučesnik u automobilu.

List Fokus je objavio da se Rašeta sa S. B. iz Sokoca teretio da je 2. oktobra 2006. godine postavio bombu u kojoj je ubijen vođa „bežanijskog klana“ i predsednik FK Bežanija Goran Mijatović-Mita i njegov telohranitelj Slavko Novković.

Advokat Ivan Bajazit, koji je zastupao Rašetu, rekao je juče da mu je ovakav način njegove smrti nelogičan, kao i da nije za pojedine medije izjavio da je Rašeta ubijen.

LJUBOMORA ZBOG DEVOJKE?

Rašeta je koristio lažna dokumenta na ime Igor Stojković (27), koja su kod njega nađena u trenutku eksplozije. Pre nego što će postaviti eksploziv pod auto svog ortaka, Rašeta je sa svojom devojkom bio kod Mitića na ručku. Kao motiv se pominju neraščišćeni računi zbog duga, što je i verovatnija verzija, kao i ljubomora jer je Rašeta sumnjao da je Mitić u vezi sa njegovom devojkom. Hrvatska policija ih tereti da su opljačkali centralu Splitske pošte iz koje su, navodno, odneli dva miliona evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.