Izvor: Blic, 26.Apr.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba raznela ulaz u zgradu

Bomba raznela ulaz u zgradu

BEOGRAD Ispred ulaza u zgradu broj 10 na Vinogradskom vencu u naselju Cerak, u ponedeljak oko 1 sat po ponoći aktivirana je eksplozivna naprava velike razorne snage, a prema nepotvrđenim informacijama, sadržala je nekoliko kilograma eksploziva. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali povređenih, srećom, nije bilo.

Ulaz u zgradu je potpuno demoliran. S desne strane ulaza vidljiv je krater od eksploziva, širine oko pola metra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a od detonacije su popucale vodovodne cevi i drvena lamperija ispred ulaza.

Najveću štetu eksplozija je pričinila u stanu porodice Milošević, u prizemlju zgrade, u kojem su izleteli svi štokovi od vrata i popucala prozorska stakla. Materijalne štete nisu pošteđeni ni ostali stanovi na desnoj vertikali šestospratnice, u kojima su popucala stakla u lođama.

Probudio me je prasak. U prvom trenutku sam pomislio da neko demontira bombe, ali je detonacija bila isuviše jaka, a i vreme neoubičajeno kaže za 'Blic' jedan mladić, stanar zgrade koji želi da ostane anoniman, dodavši da njegov stan nije oštećen.

Na mesto eksplozije izašle su brojne policijske ekipe koje sada rade na otkrivanju počinioca ovog kriminalnog dela. Prilikom eksplozije na ulazu u zgradu bili su ugroženi životi oko stotinu stanara. Jedan od iskusnih policajaca koji je došao neposredno posle eksplozije rekao je da je posledice ovakve detonacije viđao samo posle napada za vreme agresije NATO na SRJ.

Prema nezvaničnim informacijama, meta napada bio je Zoran Uskoković Skole, koga su posle trostrukog ubistva u Hotelu 'Interkontinental' pojedine novine imenovale kao organizatora likvidacije Željka Ražnatovića Arkana, Dragana Garića i Milenka Mandića. Skole, koji živi u ovoj zgradi a koji je u vreme napada bio u stanu sa suprugom i decom, ranije je energično demantovao bilo kakvu vezu sa ubistvima.

Susedi iz zgrade Skoleta i njegovu porodicu opisuju kao mirne ljude koji ni sa kim iz komšiluka nisu imali nesuglasica, navodeći da je zbog sigurnosti porodice postavio kamere koje snimaju okolinu zgrade. A. A.

Bombaš pod istragom

UŽICE Podnet je zahtev za sprovođenje istrage protiv Bojana Leovca (18) iz Priboja, koji je pretprošle noći u Priboju bacio bombu od čije je eksplozije teško povređen slučajni prolaznik Sadat Međedović (27), a lakše Slađana Babić (22), oboje iz Priboja.

Oko 21 sat Leovac je u kafiću 'Džin' sedeo sa društvom, a kasnije mu se priključila i devojka Ramina Kolčić. Leovac je za susednim stolom primetio Slobodana Rakonjića, za koga je sumnjao da se sastaje sa njegovom devojkom i pozvao ga da izađu na razgovor. Usledile su svađa i koškanje, a gosti iz kafića su nakratko sprečili ozbiljniji sukob.

Leovac je zatim otišao ka Domu kulture i vratio se sa ofanzivnom bombom M-75, koju je bacio je između OŠ 'Vuk Karadžić' i Mašinsko-elektrotehničke škole. Geleri su pogodili prolaznika Sadata Međedovića ispod plećke, u butinu i levo oko, i hitno je prebačen u užičku bolnicu.

Policija je ubrzo uhapsila Leovca, koji je priznao da je bombu kupio u Budvi i da je sakrio u podrum Doma kulture. Z. T.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.