„Bomba“ odložila suđenje Edvardu Brozu

Izvor: Glas javnosti, 28.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Bomba“ odložila suđenje Edvardu Brozu

BEOGRAD - Suđenje Edvardu Brozu (57), unuku Josipa Broza Tita i Žarkovom sinu, optuženom za izazivanje teške saobraćajne nesreće 1992. godine u kojoj su dve osobe poginule, odloženo je juče u Okružnom sudu za 18. jun, jer je desetak minuta pred početak pretresa naređena evakuacija Palate pravde koja je potrajala naredna dva sata.

Upravo zbog ovoga juče je ostalo nepoznato da li je Broz došao pred zgradu u koju u tom trenutku već niko nije mogao da uđe, već samo da izađe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ili je zaista napustio teritoriju Srbije 9. ili 10. maja, kako se to spekuliše poslednjih dana. Broz je Srbiju navodno napustio pošto mu je „pukao film“, jer mu se suđenje u Beogradu odužilo više nego što je mogao da pretpostavi. On je, inače, na poslednjem suđenju, 22. aprila, zamolio veće Okružnog suda, kojem predsedava sudija Bojan Mišić, da mu vrati pasoš i dozvoli mu da napusti Beograd i otputuje u Zagreb. Ovakav predlog njegov branilac, advokat Vladimir Petrović, obrazložio je potrebom Broza da vidi porodicu i kako bi rešio finansijsko pitanje vezano za njegov dalji boravak u Beogradu. Ovaj predlog odbrane sud nije uslišio smatrajući da i dalje stoje razlozi zbog kojih su mu oduzeti pasoš i zabranjeno napuštanje grada. Advokat Petrović juče nam je rekao da je imao obaveze pred Specijalnim sudom u procesu poznatom kao „carinska mafija“, kao i da je čuo da je suđenje u Okružnom sudu odloženo zbog evakuacije.

- Siguran sam da će se moj klijent pojaviti na sledećem suđenju. Smatram da nema razloga da ne bude tako - kratak je bio Petrović.

Advokat je Glasu prošli put rekao da je od novinara čuo za spekulaciju i da, pošto je Brozov „pasoš i dalje u sudu“, ne zna „na koji način bi mogao, ako je to zaista tačno, da napusti zemlju“.

Broz je uhapšen 21. januara, na graničnom prelazu Batrovci, svestan, kako je rekao, da je na snazi tzv. centralna poternica, koja je za njim raspisana još februara 1993. godine. Iz pritvora je pušten 24. januara, pošto se obavezao da će boraviti u Beogradu i odazivati se na sve pozive suda, kojem je predao i svoj pasoš.

Inače, Palata pravde je evakuisana i u ponedeljak, tada zbog dve lažne dojave koje su na dva različita broja telefona stigle u razmaku od pola sata.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.