Bolji uslovi u Gerontološkom centru u Vrbasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji uslovi u Gerontološkom centru u Vrbasu

U poslednjih godinu dana, kvalitet života 125 korisnika Gerontološkog centra u Vrbasu značajno je podignut. Ove godine Centar je licenciran, a zahvaljujući novim ulaganjima poboljšaće se i uslovi rada zaposlenih.

Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja obezbedilo je četiri i po miliona dinara za nabavku neophodne opreme Gerontološkom centru u Vrbasu i domskog odeljenja u Kucuri. Sredstva će biti utrošena za opremanje vešeraja i kuhinje kaže direktorka Gerontološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centra Vrbasa Radmila Musić.

"Oprema za vešeraj podrazumeva nabavku profesionalne mašine za pranje veša od 27 kilograma i profesionalnog valjka za peglanje. Ova oprema će biti ugrađena u objektu domskog smeštaja u Vrbasu. Oprema za kuhinju podrazumeva nabavku opreme za oba objekta za smeštaj korisnika, u Vrbasu i domskom odeljenju u Kucuri. I ona podrazumeva nabavku profesionalnih mašina za pranje sudova, električnih šporeta, rashladnih vitrina, salamoreznica i parohvatača", kaže Musić.

Zbog velikih lista čekanja za smeštaj korisnika, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije obezbedila je sredstva za rekonstrukciju i adaptaciju Gerontološkog centra.

"Upravo je u izradi idejni projekat, a s obzirom na pojačane zahteve za smeštaj nepokretnih korisnika, Kancelarija je odobrila proširenje objekta u Vrbasu kako bi se proširio određeni broj mesta za smeštaj nepokretnih korisnika i tako popunili sve korisnike koji čekaju na listi čekanja", dodaje Musić.

U Gerontološkom centru Vrbasa, korisnicima se pružaju usluge smeštaja, celodnevne nege i zdravstvene zaštite, a na raspolaganju su im i brojne radno-okupacione terapije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.