Izvor: Blic, 14.Apr.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojadžić osuđen na godinu dana zatvora za zločin protiv ratnih zarobljenika

Sud BiH izrekao je prvostepenu presudu kojom je Nihad Bojadžić proglašen krivim za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Bojadžić je proglašen krivim zato što je, u svojstvu zamjenika komandanta Specijalnog odreda za posebne namjene "Zulfikar" pri štabu Vrhovne komande takozvane Armije BiH mučio i nečovječno postupao prema ratnim zarobljenicima zatvorenim u objektu "Muzej - Bitka na Neretvi" u Jablanici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Istom presudom Bojadžić je oslobođen optužbe za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, saopšteno je iz Suda BiH.

U postupku odlučivanja o produženju mjera obezbeđenja prisustva optuženog nakon izricanja prvostepene presude, Sud je doneo rešenje kojim garancija određena rešenjem Suda BiH od 26. aprila 2013. godine prema Bojadžiću ostaje i dalje na snazi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nihad Bojadžić osuđen na godinu dana zatvora, slijedi žalba na presudu!

Izvor: Cafe.ba, 14.Apr.2016

Tužilaštvo BiH će u zakonskom roku uputiti žalbu na presudu Suda BiH kojom je Nihad Bojadžić osuđen na godinu dana zatvora za ratne zločine na području Jablanice, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.