Bodljikava žica na granici s Hrvatskom

Izvor: Akter, 19.Sep.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bodljikava žica na granici s Hrvatskom

Mađarska je danas završila postavljanje ograde s bodljikavom žicom duž 41 kilometra granice s Hrvatskom u cilju zaustavljanja talasa izbeglica koje pokušavaju da se domognu zapadne Evrope

"Ograda je postavljena tokom prethodne noći", izjavio je Frans presu portparol mađarskog ministarstva Atila Kovač.

Vlasti u Budimpešti odlučile su da postave bodljikavu žicu duž 41 kilometra granice s Hrvatskom. Preostalih 330 kilometara granice čini reka Drava koju je teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << preći.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je jutros u Belom Manastiru da nije bilo nikakvog dogovora s Mađarskom o prihvatu izbeglica iz Hrvatske.

"Naterali smo ih da prime izbeglice tako što smo poslali ljude gore, to ćemo raditi i dalje“, rekao je Milanović koji se nalazi u Belom Manastiru, prenela je Vlada na tviteru.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sinoć je posle sednice Štaba za zaštitu i spasavanje Vukovarsko-sremske županije u Vinkovcima izjavila da je stanje na terenu gore nego što se mislilo i ponovila da je neizbežan angažman vojske.

Vlada Hrvatske je u petak počela da primenjuje takozvani plan B, odnosno da organizovano prevozi izbeglice koje iz Srbije stižu u Hrvatsku na hrvatsko-mađarsku granicu.

Mađarska je već postavila ogradu s bodljikavom žicom na granici sa Srbijom i planira da isto učini na jednom delu granice s Rumunijom.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

NAPETO: Mađarska vojska razmeštena na granici sa Hrvatskom, pozvani i dobrovoljci

Izvor: Kurir, 20.Sep.2015, 10:05

Mađarska je završila postavljanje bodljikave žice duž 41 kilometar granice sa Hrvatskom,..ZAGREB - Na jednoj od glavnih saobraćajnica u okolini mađarskog grada Nađkanjiže, u blizini granice s Hrvatskom, viđen je konvoj vojnih vozila...Mađarska je završila postavljanje bodljikave žice duž...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.