Izvor: Blic, 16.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliznakinje stradale u požaru

Bliznakinje stradale u požaru

DOBOJ - Bliznakinje Joka i Jovana Maksimović (6) stradale su u požaru koji je u utorak izbio u kući u selu Porebrice, opština Pelagićevo kod Doboja, u kojoj su živele sa majkom Bojom Maksimović (24).

Smrt devojčica nastupila je najverovatnije usled gušenja ugljen-monoksidom, nakon što je požar zahvatio kuću, koja je vlasništvo čoveka čiji su inicijali T.P., saopštili su iz Centra javne bezbednosti Doboj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Za sada se nezvanično pominje da je požar mogla izazvala vatra iz peći ili igra dece.

Tog jutra, pričaju komšije, Boja Maksimović otišla je od kuće oko osam časova, ostavljajući devojčice same.

- Pre toga je naložila vatru. Oko 15 časova Boja je dotrčala do mene vrišteći: 'Joj meni, izgoreše mi deca!' Tek tada sam ugledao dim i počeo da zovem pomoć - priča za 'Blic' prvi komšija Jefto Perić.

Najbliža kuća od Maksimovića udaljena je oko 200 metara. Prvi koji je dotrčao u pomoć bio je komšija Marko Jovičić.

- Izgledalo je stravično. Bilo je puno dima i nisam mogao da uđem. Razbio sam prozor i ugledao jednu devojčicu na podu pod stočićem. Nju sam prvu izvukao. Posle sam opet ušao i video na kauču drugu devojčicu, pokrivenu ćebetom - vidno potresen Jovičić opisuje užas koji je zatekao.

Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj, rekla je za 'Blic' da je nesreća prijavljena u utorak oko 16 časova.

Mladen Simić, okružni tužilac u Doboju kaže da su vatru verovatno izazvala deca, jer ih je majka ujutro ostavila same i vratila se oko 13.30 časova.

- Najverovatnije je da su deca zapalila vatru šibicom ili upaljačem. Naložio sam i obdukciju tela, a majku devojčica stavio pod nadzor Centra za socijalni rad - rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, porodica Maksimović je socijalno ugrožena i nezbrinuta. Majka je, prema Simićevim saznanjima, psihički bolesnik i ranije se lečila u dobojskoj bolnici i na Sokocu. Pre mesec dana razvela se od supruga koji ju je napustio pre dve nedelje, te se sama brinula o devojčicama.

Predstavnici mesne zajednice Pelagićevo počeli su da prikupljaju priloge za sahranu devojčica koja će biti obavljena danas na groblju u Porebricama. M. Đorđević - L. Stefanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.