Blic: Šarić oprao milijardu evra

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2010, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Šarić oprao milijardu evra

Grupa Darka Šarića (40), osumnjičena za šverc kokaina iz Južne Amerike, u Srbiji je oprala, prema podacima srpskih istražnih organa, oko milijardu i 350 miliona evra zarađenih od prodaje droge, saznaje "Blic".

Finansijska istraga je do sada otkrila imovinu vrednu oko 100 miliona evra, navodi list.

Prema operativnim podacima, ovaj narko-klan je uneo u Srbiju milijardu i 350 miliona evra i zato je to najvažnija istraga koju vodi Specijalno tužilaštvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Deo novca koji je bez puno posrednika prebačen u legalne tokove lakše se otkriva. Veoma je moguće i da deo novca, koji je završio u privatnim džepovima, nikad neće biti otkriven, rekao je izvor lista blizak istrazi.

Šarićeva grupa je od prodaje droge, po procenama srpskih istražnih organa, zaradila do pet milijardi evra. Taj novac su, osim u Srbiju, ulagali u Crnu Goru i neke zapadnoevropske zemlje.

"Jedan deo novca korišćen je da rašire svoju mrežu i uticaj jer su bili kokainski snabdevači zapadne Evrope", kaže isti izvor.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.