Blagajnika oteli, pa ga prisilili da im otkrije šifru sefa

Izvor: Blic, 19.Mar.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagajnika oteli, pa ga prisilili da im otkrije šifru sefa

VALJEVO - Nekoliko miliona dinara nestalo je u noći između utorka i srede iz filijale „Čačanske banke” u centru Valjeva, a blagajnik te banke Nikola Madžarević (33) tvrdi da su ga pre pljačke, iz kuće u kojoj živi s majkom, kidnapovala petorica naoružanih i maskiranih razbojnika, koji su ga naterali da im da ključ od ulaznih vrata i otkrije šifru sefa!

Nakon što su odneli plen, prema Madžarević tvrdnjama, razbojnici su ga ostavili u gepeku automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u selu Zlatarić, odakle je uspeo da se izvuče, stopirao je do Valjeva i pozvao policiju.

Madžarević, koji u napadu nije povređen, bio je u policijskoj stanici do juče po podne, gde su inspektori proveravali njegove tvrdnje jer, kako za „Blic” navodi izvor blizak istrazi, sve informacije o tome kako je filijala „Čačanske banke” opljačkana baziraju se isključivo na njegovim izjavama. Te izjave, međutim, nisu u potpunosti uverljive za istražne organe. Izvori „Blica” bliski istrazi, navode da blagajnik za sada nije osumnjičen, pa nije zatraženo njegovo testiranje na poligrafu.

- Na saslušanju je Madžarević ispričao da je kidnapovan iz porodične kuće u Ulici majora Ilića 38, koja se nalazi 300 metara od banke. Rekao je da su na sprat kuće, u kojoj živi s majkom, koja je spavala i nije ništa čula, jedan sat posle ponoći upala petorica maskiranih razbojnika. Tvrdi da su mu na glavu navukli pletenu kapu, a potom je na potiljku osetio prislonjen hladan metal. Rekao je da su ga iz kuće izveli samo u pidžami, strpali u njegov „golf”, parkiran u dvorištu, i posle vožnje po gradu, naterali ga da im preda ključ od banke, kaže šifru za dekodiranje alarma i šifru od sefa - priča izvor „Blica”.

Prema rečima našeg sagovornika, Madžarević je u policiji ispričao da su ga razbojnici odvezli u selo Zlatarić, na putu Valjevo-Loznica, pet kilometara od grada, nakon što im je rekao šifre alarma i sefa.

- U selu su ga prebacili u gepek. Gepek, međutim, nisu zaključali, već su ga samo pritvorili. Madžarević tvrdi da su mu pljačkaši zapretili da ne sme da izađe dok se ne razdani, jer „znaju ko je i gde živi, pa da se ne igra glavom”. Razbojnici su se vratili u Valjevo, još je bio mrak, otključali su banku, dekodirali alarm i ispraznili sef sa novcem - kaže izvor „Blica” i dodaje da se pregledaju zapisi video-nadzora u „Čačanskoj banci” o tome šta se u objektu dešavalo, ali ti detalji za sada u cilju rasvetljavanja pljačke nisu saopšteni.

Istražni sudija Milan Aleksić rekao je novinarima da je iz „Čačanske banke” nestalo nekoliko miliona dinara, ali da na ulazu u objekat, kao i na trezoru, nema tragova obijanja. U prostorijama banke otkriveni su izvesni tragovi koji su poslati na dalju obradu, a izdat je i nalog za DNK analizu. On je naveo i da je u banci bilo dosta novca, da jedan deo nije ukraden, ali da će se tek posle svođenja računa, znati suma koju su odneli razbojnici. Aleksić juče nije mogao da sa sigurnošću kaže da je istinita Madžarevićeva priča da je pre pljačke kidnapovan. Objasnio je da su to blagajnikove tvrdnje, ali i da je činjenica da je banku orobio neko ko je imao ključ i neophodne šifre za otvaranje sefa.

Madžarevićeve komšije, kako saznajemo, policiji su kazale da ništa nisu čule, niti su nešto sumnjivo primetile u noći između utorka i srede. U istom dvorištu u Ulici majora Ilića u valjevskom naselju Ilidža, živi i njegov pradeda, ali, kako dodaju izvori „Blica”, ni on nije čuo nikakvu buku. Porodica je o svemu što se dešavalo saznala tek u jutarnjim satima, kada su ih posetili policajci.

U banci svi ćute

Jučerašnja pljačka filijale „Čačanske banke” prvo je razbojništvo u nekoj od tridesetak ekspozitura i poslovnica banaka u Valjevu. Niko od zaposlenih u „Čačanskoj banci” juče nije bio raspoložen za razgovor. Jedino su kazali da Madžarević u filijali radi od njenog otvaranja u jesen 2007. godine, a do tada je bio zaposlen u pisarnici Opštinskog suda u Valjevu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opljačkana Čačanska banka u Valjevu

Izvor: RTS, 18.Mar.2009, 11:44

U Valjevu je noćas opljačkana ekspozitura Čačanske banke. Šifru trezora razbojnici iznudili od otetog radnika banke, koga su u gepeku automobila odvezli van grada. Ne zna se koliko je novca ukradeno...Ekspozituru Čačanske banke u Valjevu razbojnici su, prema nezvaničnim informacijama, opljačkali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.